spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Νίκος Γαλανός: Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος ηθοποιός σε ηλικία 80 ετών – rpn

 

 

Βαρύ πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Γαλανός, ένας από τους πιο αγαπητούς και διαχρονικούς ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σε ηλικία 80 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε συναδέλφους, φίλους και το κοινό που τον αγάπησε μέσα από τις δεκάδες ερμηνείες του σε ταινίες, σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Ο Νίκος Γαλανός υπήρξε μια εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάματος, με καριέρα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και άνθισε στις δεκαετίες του ’70 και ’80.

Μια ζωή αφιερωμένη στην Τέχνη

Ο Νίκος Γαλανός γεννήθηκε το 1945 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Ξεχώρισε αμέσως για την καλλιτεχνική του ποιότητα και το ήθος του, ενώ αποτέλεσε έναν από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές της εποχής του. Έγινε ιδιαίτερα αγαπητός μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και από τη συμμετοχή του σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το «Λάμψη», το «Φως του φεγγαριού» και το «Καλημέρα Ζωή».

Η χαρακτηριστική του φωνή, η ευγένεια και η αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπιζε το επάγγελμά του, τον έκαναν ξεχωριστό.

Αποχαιρετώντας τον Νίκο Γαλανό

Οι λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του ηθοποιού αναμένεται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ώρες.

Αυτή την εβδομάδα

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Δράση του Δήμου Παλλήνης στο 6ο Δημοτικό Παλλήνης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται τα...

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας παρουσιάζει «Το σπίτι της Τρίγλιας» σε ημερίδα για τα μουσεία της Ανατολικής Αττικής

Ο Σύλλογος Τριγλιανών Ραφήνας θα συμμετάσχει στην ημερίδα «Μουσεία...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

ΝΕΑ

Πικέρμι: Οι «Ιωνίδες» δίνουν ραντεβού για την πρόληψη στις 11 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής σε δράση ενημέρωσης και πρόληψης απευθύνει ο...

Ραφήνα–Πικέρμι: Δωρεάν βιωματική συνάντηση coaching με την Ευγενία Κοκράνη

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου διοργανώνει το δεύτερο...

Πικέρμι: Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη Διώνη

Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές νερού στη...

Παραμένει το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια της...

RPN.GR