spot_img
28.8 C
Rafina
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
spot_img

Νίκος Καντερές: Έρχεται ο καύσωνας του Αυγούστου

Τη πορεία του φετινού καλοκαιριού, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, θα τη κάνουμε στο τέλος του μήνα, αφού περάσουμε τον καύσωνα του Αυγούστου την άλλη εβδομάδα.
Ύστερα από ένα 15ήμερο χωρίς μεγάλες εξάρσεις του υδραργύρου αλλά και τοπικές παροδικές βροχές και μπουρίνια, που θα συνεχιστούν Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο. Κυριακή και Δευτέρα της Παναγίας.
Από την ερχομένη Τρίτη ξανά θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική θα ανεβάσουν στην ηπειρωτική χώρα στους 37 και 38 βαθμούς, που τα όρια εισόδου σε καύσωνα. Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας στους 39 με 41 βαθμούς. Η διάρκεια του, προς το παρόν, είναι 4με 5 ημέρες και ίδομεν.
Έως σήμερα το φετεινό καλοκαίρι κατά τη γνώμη μου ήταν ήπιο,χωρίς πολύ μεγάλες εξάρσεις του υδραργύρου και για πάρα πολλές ημέρες.Στην ανατολική και νότια Ελλάδα οι ετησίες[μελτέμι] επαιξαν καθοριστικό ρόλο,ενώ στη δυτική και λιγότερο στη βόρεια Ελλάδα οι ζέστες ήταν αισθητές από την απουσία των ανέμων.
Οπωσδήποτε δεν νιώσαμε τη κλιματική κρίση, σε σύγκριση με τη δυτική και κεντρική Ευρώπη, όπως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία Βρετανία και κυρίως Ισπανία και Πορτογαλία.
Με το τέλος Αυγούστου θα σας παρουσιάσω αθροιστικά για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο για την Αθήνα και τον μετεωρολογικό σταθμό Νέας Φιλαδέλφειας, τον αριθμό ημερών με μέγιστες θερμοκρασίες από 37 βαθμούς και άνω, σε σύγκριση με τα τελευταία 50 χρόνια, καθώς τα στατιστικά στοιχεία έχουν αξία μόνο όταν αναφέρονται σε παρατηρήσεις 30 χρόνων τουλάχιστον. Έτσι θα διαπιστώσουμε πόσο θερμό ήταν το φετεινό καλοκαίρι και μη τα αποδίδουμε όλα στη κλιματική κρίση.

Αυτή την εβδομάδα

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Αρτέμιδα: Τροχαίο έξω από τον Σκλαβενίτη – Αυξημένη κίνηση στο σημείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από το...

ΝΕΑ

Φώκια εμφανίστηκε στην παραλία του Βαρνάβα (βίντεο)

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους λουόμενους στην παραλία του...

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου Παλλήνης

Απαγόρευση κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές του Δήμου...

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της 23ης Ιουλίου 2018 σε Κόκκινο Λιμανάκι, Νέο Βουτζά και Μάτι

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων & Εγκαυματιών της 23/07/2018 Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται...

Πικέρμι Service House: Συντήρηση κλιματιστικών σε οικονομικές τιμές!

Ο καθαρισμός των Air condition είναι πολύ σημαντικός παράγοντας...

RPN.GR