spot_img
14 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Νίκος Καντερές: Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση»

 

 

 

«50 χρόνια και, ασχολούμαι με τον καιρό», σημείωσε ο γνωστός μετεωρολόγος και συντοπίτης μας, Νίκος Καντερές, ενώ σχετικά με το πώς ξεκίνησε τις τηλεοπτικές εμφανίσεις ο ίδιος εξήγησε ότι «Το 1975 η ΥΕΝΕΔ προτείναν στην ΕΜΥ να βγει μετεωρολόγος να λέει τον καιρό, κάναμε δοκιμαστικό και βγήκα. Το δελτίο καιρού τότε έβγαινε 4 φορές το μήνα».

«Ήμουν ντροπαλός αλλά όχι διστακτικός, δεν έβγαινα έξω για να μη με γνωρίσει ο κόσμος. Όταν έβγαινα έξω με αποκαλούσαν “ο καταιγίδας”», ανέφερε ο κ. Καντερές για το πώς αντιμετώπισε την αναγνωρισιμότητα στην αρχή της τηλεοπτικής του καριέρας, ενώ παραδέχτηκε ότι «Η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε στην μετέπειτα ζωή μου».

«Υπήρχαν παλιά προβλέψεις που δεν έβγαιναν, η πρόβλεψη άρχισε να παίρνει ώθηση όταν μπήκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές», εξήγησε ο Νίκος Καντερές, ενώ σχετικά με δύσκολες στιγμές που έχει περάσει στην καριέρα του είπε ότι «Θυμάμαι πως με τις δύσκολες χιονοπτώσεις με πήρε το “100” από το σπίτι για να πάω στην υπηρεσία».

«Όταν έλεγα τον καιρό πρόσεχα να μην είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής, αλλά ο καιρός. Να ενημερώνω, χωρίς να ξεσηκώνω τον κόσμο. Υπήρχαν περιπτώσεις που έλεγαν τον καιρό και “ξέφευγαν” για την τηλεθέαση», σχολίασε ο ίδιος.

«Αυτά που με έχουν στεναχωρήσει είναι η Μάνδρα και το Μάτι. Δεν ήμουν ενεργός ως μετεωρολόγος, ούτε ως βουλευτής. Χάθηκαν ζωές, θα μπορούσαν να γίνουν πράγματα και εκ των προτέρων και στη διάρκεια», τόνισε ο Νίκος Καντερές εμφανώς συγκινημένος.

Αναπολώντας στιγμές την καριέρα του ο ίδιος μοιράστηκε και ένα περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, περιγράφοντας ότι «Το 1978 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με είχε δει και μου είχε πει “πιο ψηλός φαίνεσαι στην τηλεόραση”».

Μιλώντας, τέλος, για το πόσο δύσκολο ήταν να συνδυάσει τη δουλειά με την προσωπική του ζωή, ο Νίκος Καντερές εξήγησε ότι «Είχα την ανοχή της οικογένειάς μου, γιατί έλειπα πολλές ώρες, είχα την συμπαράσταση της γυναίκας μου, δε θα έκανα τίποτα αν δεν την είχα. Τώρα πια ασχολούμαστε με τη γυναίκα μου με τα παιδιά και τα εγγόνια».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να βλέπετε όλες τις ζωντανές μας εκπομπές

 

Αυτή την εβδομάδα

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Νέος Βουτζάς: Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν δικαστικά την επιστροφή χρημάτων για το νερό από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου – rpn

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 5/12/25 Με μια σύντομη, και...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

ΝΕΑ

Vape On – Ηλεκτρονικό Τσιγάρο, Ραφήνα: Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό!

Ο χειμώνας θέλει γεύση… και ατμό! Το κρύο μπήκε για...

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας από το Κιότο της Ιαπωνίας στο Χονγκ Κονγκ – rpn

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ...

Πάνω από 1.000 κεραυνοί σε μία ώρα στο λιμάνι της Ραφήνας (video) – rpn

Η Αττική βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, με...

Χρήστος Τσεμπέρης: «Κατήφορος χωρίς πυξίδα»

Η ανάρτηση του Χρήστου Τσεμπέρη στο προσωπικό του προφίλ...

Ελλάδα 2.0: Βουλιάζουμε στις ίδιες δικαιολογίες

Η Ελλάδα ξαναβρέθηκε στο ίδιο έργο. Δρόμοι που γίνονται...

Τι πρέπει να κάνεις αν σε “πιάσουν” κεραυνοί μέσα στο αυτοκίνητο

Κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο σκοτώνονται περίπου 24.000 άνθρωποι, από κεραυνούς. Τραυματίζονται περίπου...

RPN.GR