Νηρέας Ραφήνας:Κάλεσμα για εθελοντικές περιπολίες πρόληψης πυρκαγιάς

514

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Νηρέας» καλεί κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να δηλώσει συμμετοχή σε εθελοντικές 3ωρες ή 4ωρες περιπολίες στην περιοχή μας για πρόληψη πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή 11/8 και αύριο Δευτέρα 12/8 κατά τη διάρκεια της νύχτας .
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλ.6940276565.
Η χθεσινή ημέρα, όπως και οι επόμενες δύο είναι χαρακτηρισμένες με βαθμό 5 (κατάσταση συναγερμού) από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Ήδη σήμερα εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές στην Αν.Αττική σε Μαραθώνα και Ζούμπερι(Αγ.Ανδρέα) οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό έλεγχο εγκαίρως και άλλες περίπου 50 πανελλαδικά.
Να σημειωθεί ότι οι περιπολίες οργανώνονται ύστερα από κάλεσμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ότι ανάλογες περιπολίες καλούμαστε να οργανώνουμε σε οποιεσδήποτε ημέρες του καλοκαιριού η επικινδυνότητα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι βαθμού 5.
Τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας (βαθμός κινδύνου 3- 5) δε θα πρέπει να εκτελούνται εργασίες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά (φωτιές, μπάρμπεκιου, εργασίες που προκαλούν σπινθήρα κλπ). Σε περιπτώσεις που υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι τέτοιο ή εντοπίσουμε κάπου φωτιά, καλούμε την Πολιτική Προστασία του Δήμου στο τηλ. 22940-22222 ή την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλ.199