Νηρέας Ραφήνας:Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ζώνουν τις Μαρίκες-όχι στην μοιρολατρία και την παθητική στάση

609

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την τοποθέτηση κεραίας στην περιοχή μας. Αυτήν τη φορά πρόκειται για την κεραία της οδού ……, στα όρια των Ορειχαλκουργών με την εκτός σχεδίου περιοχή Σκαλοπάτι – Άγιος Χαράλαμπος. Και βέβαια, η απειλή για την κεραία της οδού ……… παραμένει ανοικτή, αφού η άδεια λειτουργίας έχει ανασταλεί και όχι ακυρωθεί οριστικά.

Ως εξωραϊστικός σύλλογος Νηρέας θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται για την προστασία της υγείας τους. Δεν έχει σημασία αν η κεραία της οδού ……… είναι 1-2 οικοδομικά τετράγωνα πέρα από τα όρια του Νηρέα. Ούτε μας ενδιαφέρει αν η κεραία έχει αδειοδοτηθεί ή όχι, αν είναι νόμιμη ή παράνομη. Και στις δύο περιπτώσεις ακτινοβολεί το ίδιο επικίνδυνα. Δυστυχώς, η νομοθεσία έχει γίνει λάστιχο και αδιαφορεί πλήρως για τη δημόσια υγεία. Και η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού η νομοθεσία «απλοποιεί» επικίνδυνα τέτοιες αδειοδοτήσεις (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις αντί για Εγκεκριμένους Περιβαλλοντικούς Όρους). Με αγώνες έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να κρατήσουμε την περιοχή μας μακριά από την ακτινοβολία του θανάτου.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. Οι κάτοικοι πρέπει να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε οι διαμαρτυρίες να φτάσουν στα αυτιά των υπευθύνων. Οι Υπηρεσίες που αδειοδότησαν την κατασκευή και λειτουργία της κεραίας και των συναφών υποδομών είναι η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και η Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Παράλληλα, ο εξωραϊστικός σύλλογος Νηρέας ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ με τον οποίο συνεργαζόμαστε και διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα κεραιών. Για να συμβεί αυτό καλούμε τους κατοίκους της περιοχής της οδού ……. ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ και να μας ΔΩΣΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ. Στόχος να αποκτήσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες μια πιο σαφή εικόνα για τις δυνατότητες και τα περιθώρια αντίδρασης μας.

Στη συνέχεια, ΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11 ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ….ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ……, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΩΝ, ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ. Να αξιολογήσουμε από κοινού τις δυνατότητες άσκησης πίεσης στην ………. και τους αρμόδιους φορείς αδειοδότησης. Να εξετάσουμε εναλλακτικές μεθόδους βελτίωσης του σήματος χωρίς να απειλείται η υγεία των κατοίκων. Και το σημαντικότερο, να συναποφασίσουμε ένα σχέδιο δράσης για καθεμιά από τις δύο περιπτώσεις που απειλούν την υγεία μας και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.

Ο καθένας μας ας σκεφτεί ότι η απόσταση των κεραιών από το σπίτι του δεν έχει μεγάλη σημασία κι ας συνδράμει τον αγώνα των κατοίκων. Επιχειρήματα του τύπου «’Οποιος δεν θέλει κεραίες ας μην έχει κινητό τηλέφωνο» είναι ενδεικτικά της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ και του ΑΘΛΙΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ορισμένων. Ας σκεφτούν ότι αύριο μπορεί να έρθει κι η δική τους σειρά. Η καμπάνα χτυπάει για όλους.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΗΡΕΑΣ

Rafina Pikermi News:Για ευνόητους λόγους έχουμε σβήσει τις οδούς και το όνομα του παρόχου.Όποιος θέλει μπορεί να μπεί στην σελίδα του Εξωραιστικού Συλλόγου Νηρέας στο fb και να τα δει