Ντράφι! Προσοχή, θα προκληθεί ατύχημα λόγω τοποθέτησης κάδων σκουπιδιών!

335

Με έκπληξη σήμερα διαπιστώσαμε μεταφορά ενός εκ των κάδων σκουπιδιών που βρισκόταν (τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια) στη συμβολή των οδών Τιμολέοντος και Κίμωνος, στη συμβολή των οδών Σελεύκου και Κίμωνος.

Η συμβολή των οδών Σελεύκου και Κίμωνος συνιστά ιδιαίτερα κλειστή γωνία και για αυτό ακριβώς είχε ζητηθεί να τοποθετηθεί εκεί καθρέπτης ελέγχου κυκλοφορίας – κάτι που ακόμα αναμένουμε. Πρέπει ιδιαίτερα να σας επισημάνω ότι η κάθοδος από την οδό Σελεύκου στην οδό Κίμωνος γίνεται πάνω στην κλειστή γωνία και δεν υπάρχει παρά ελάχιστη ορατότητα προς τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την οδό Κίμωνος. Μάλιστα στην εν λόγω συμβολή των οδών έχουν συμβεί σοβαρά οδικά ατυχήματα: πρόσφατη (Φλεβάρης 2019) απώλεια ελέγχου στην κλειστή γωνία και εκτροπή αυτοκινήτου στην παρακείμενη ρεματιά και παλαιότερα επίσης απώλεια ελέγχου στην κλειστή γωνία, πρόσκρουση στη μάντρα του σπιτιού μας και πτώση στη ρεματιά αυτοκινήτου (ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα – διαθέτω το σχετικό video). Σήμερα επίσης παραλίγο να γίνει νέο ατύχημα.

Γενικότερα, η οδός Κίμωνος είναι υψηλής επικινδυνότητας (είναι οδός μεγάλης κυκλοφορίας για την περιοχή, είναι στενή, με κλειστές γωνίες, απότομες κλίσεις, υψηλές ταχύτητες), και η τοποθέτηση κάδων σκουπιδιών θα έπρεπε να γίνεται μετά από μελέτη και με ιδιαίτερη προσοχή.

Κατόπιν τούτων σας ζητώ να επανεξετάσετε τη μεταφορά του κάδου σκουπιδιών, και μετά το παρόν μήνυμά μου – με το οποίο σας επισημαίνω την επικινδυνότητα της επιλογής σας –  επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Οικονομάκης

Αναπληρωτής Καθηγητής

Πανεπιστήμιο Πατρών