Ο 95χρονος Μίμης Πλέσσας σε videoclip – «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» με την εξωτική Rosanna Mailan(βίντεο)

668

Ο ”δικός μας” Μίμης Πλέσσας,ο συντοπίτης μας,στα 95 του χρόνια συνάντησε την εξωτική Rosanna Mailan, μαγεύτηκε από την ταλαντούχο μουσικό από την Καραϊβική και μαζί δημιούργησαν μια καταπληκτική λάτιν εκδοχή του αγαπημένου ελληνικού τραγουδιού του «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» που έχει γράψει ιστορία.

Η Rosanna, είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την Αβάνα όταν ήταν 16 χρόνων για να βρει τον πατέρα της, Remy Mailan, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα ως μέλος ενός μουσικού συγκροτήματος, για μία καλύτερη ζωή.

Οι Έλληνες τους υποδέχθηκαν με θέρμη και εκείνη ένιωσε ότι είχε βρει τη δεύτερη πατρίδα της. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Καθώς τα χρόνια περνούσαν εκείνη εργάστηκε σκληρά ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική.

Ακολούθησαν η υπογραφή του συμβολαίου της στην Minos – EMI και οι συνεργασίες με καταξιωμένους μουσικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, όχι μόνο στη latin αλλά και στο χώρο της jazz, world και ethnic μουσικής.

Το καλοκαίρι του 2019, ο προσωπικός της φίλος Παύλος Χριστοδούλου, γνωρίζοντας την αγάπη της για τον Μίμη Πλέσσα, δίχως να της πει που πάνε, την οδήγησε στο κατώφλι του σπιτιού του μεγάλου συνθέτη. Εκείνη μετά από ένα μεγάλο σοκ, τρεμάμενη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συγκινητικής συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

Απολαύστε το: