Ο Άγιος Νικόλαος της Ραφήνας το θέμα του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου Ρ-Π: Τι ειπώθηκε

344

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δημοτικό συμβούλιο Ρ-Π με τηλεδιάσκεψη με μοναδικό θέμα τον αποχαρακτηρισμό τμημάτων χερσαίας ζώνης Λιμένος Ραφήνας.

Η δίωρη συνεδρίαση (με χρήση της τεχνολογίας e:Presence ) βέβαια περιστράφηκε αποκλειστικά γύρω από το θέμα του εξωκλησίου του Αγίου Νικολάου Ραφήνας και του περιβάλλοντα χώρου αυτού.

Ζήτησα και μου δόθηκε κωδικός στο e-presence (χωρίς όμως να μου δοθεί άδεια να το μεταδώσω live) οπότε και παρακολούθησα όλη την συνεδρίαση για το θέμα αυτό που πρώτο το rpn.gr έφερε στην επιφάνεια με αποκλειστικό μου άρθρο στις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή ήσαν προσκεκλημένοι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπυρίδων Χρυσοφώτης και η Δ.Σ Δέσποινα Γκικάκη.

Τα πνεύματα εντάθηκαν αρκετά ανάμεσα στον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού (ο οποίος συμμετείχε) και στον Πρόεδρο του Ο.Λ.Ρ όταν ο δήμαρχος είπε επί λέξει: Έχει τελειώσει η υπομονή μου-Θα αντιδράσουμε ως πόλη πολύ σύντομα-οφείλουμε να δώσουμε ένα τέρμα στην ομηρία των πολιτών.

Ο κ.Χρυσοφώτης από την αρχή της πολύ ενδιαφέρουσας αυτής συνεδρίασης ανέφερε ότι ο Ο.Λ.Ρ θα συνυποβάλλει αίτημα προς το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να συμμετέχει και ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με μέλος στο Δ.Σ του Οργανισμού.

Ο κ.Χρυσοφώτης δέχτηκε ερωτήσεις από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων δηλαδή από τον Βασίλη Πιστικίδη, τον Δαμιανό Φαφούτη και τον Σπύρο Κάρλο.

Ο Βασίλης Πιστικίδης ρώτησε τον Σ.Χρυσοφώτη κατά πόσον είναι διατεθειμένος να αλλάξει την απόφασή του δηλαδή στο να μην παραχωρηθεί ο Άγιος Νικόλαος στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ρ δηλώνει έμμεσα ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει και ότι οι λόγοι είναι συμβολικοί αλλά και λόγω της ασφάλειας του λιμανιού με τις κατεδαφίσεις των πρανών που συμβαίνουν συνεχώς.

Ο Δαμιανός Φαφούτης του πρότεινε να επαναφέρει το θέμα στο Δ.Σ του Ο.Λ.Ρ με μια αλλαγή:Να παραχωρηθεί ο Άγιος Νικόλαος στον δήμο αλλά να μείνει η συντήρηση στον Ο.Λ.Ρ.

Ο Σπύρος Κάρλος τον ρώτησε γιατί δεν ενημερώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρ-Π πριν την συνεδρίαση και γιατί δεν έχουν έρθει επισήμως τα πρακτικά των Δ.Σ του Ο.Λ.Ρ στα χέρια των δημ.συμβούλων.Είπε επίσης ότι πρέπει να πάρουν θέση στο σοβαρό αυτό θέμα και οι βουλευτές της περιοχής μας.

Εκεί που άναψαν τα αίματα ήταν όταν ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Χρήστος Τσεμπέρης τον κατηγόρησε ότι δεν παρουσιάζει ολόκληρα τα έγγραφα και τις αποφάσεις των Δ.Σ του Ο.Λ.Ρ αλλά τα έχει περικόψει.Επίσης σε κάποιο άλλο σημείο της τοποθέτησής του ανέφερε:Που τον βρήκε τον Άγιο Νικόλαο και θα μας τον δώσει;Tου παππού του ήταν;O Άγιος Νικόλαος ανήκει στην Ραφήνα.Ερωτώντας την κ.Γκικάκη ,αναρρωτήθηκε γιατί ενώ η ίδια γνωμοδότησε θετικά τι συνέβη και έχει αλλάξει την άποψή του ο Σ.Χρυσοφώτης.

Ερωτήσεις και τοποθετήσεις έκαναν επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Γαβριήλ ο οποίος μίλησε με πολύ αυστηρό και δηκτικό τόνο στην κ.Γκικάκη,όταν αποχώρησε ο Πρόεδρος του Οργανισμού,αναρρωτώμενος γιατί μετά 11μήνες άλλαξε η απόφαση του Δ.Σ του Ο.Λ.Ρ, η Κατερίνα Παπαδοπούλου,ο Παύλος Μπατάλης ο οποίος αναρρωτήθηκε πόσο σίγουρο είναι αν έρθει στα χέρια ξένων επενδυτών το λιμάνι, εάν αυτοί θα αφήσουν ελεύθερο όπως είναι σήμερα το εκκλησάκι να το επισκέπτονται οι πιστοί.

Κάποια στιγμή πήγε να ξεφύγει η κατάσταση όταν ενώ μιλούσε ο Σ.Χρυσοφώτης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα πολύ χαμηλού επιπέδου και είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει απαντήσει ούτε πρόκειται να το κάνει γιατί δεν θέλει να κατέβει τόσο χαμηλά.

Μετά από λίγο σηκώθηκε ο Γεράσιμος Βουδούρης όρθιος και φώναξε Εγώ το έγραψα αυτό(Ότι δηλαδή δεν πωλείται ο Άγιος Νικόλαος).Και λίγο αργότερα σχολίασε:Το σημερινό μου θυμίζει ενα παλιό γουέστερν-Ο καλός ο κακός και ο άσχημος.

Η Δ.Σ Δέσποινα Γκικάκη εξήγησε τους τεχνικούς λόγους που πρέπει το κομμάτι αυτό να είναι υπό την επίβλεψη του Ο.Λ.Ρ διότι εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια λόγω των κατεδαφίσεων.Τόνισε επίσης ότι ο Άγιος Νικόλαος δεν πωλείται,ενήκει μόνο στην ενορία,κανείς δεν θα τον στερήσει από τους πιστούς και ότι λιμάνι και πόλη είναι ένα.

Τον λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος και εξέφρασε την απορία για το τι σχέση έχουν τα έργα αντιστήριξης των πρανών με την κυριότητα του χώρου και ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Πρόεδρο του Δ.Σ Κωνσταντίνο Μώρο για την δυνατότητα που μου έδωσε να παρακολουθήσω την συνεδρίαση αλλά περιμένω την επόμενη φορά να μου δοθεί η άδεια να την μεταδώσω ζωντανά έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίζουν ,διότι το δικαιούνται.

Παρακάτω παραθέτω τους συνδέσμους των προηγουμένων άρθρων μου για το σοβαρό αυτό θέμα ώστε να ενημερωθούν οι μη γνωρίζοντες.

Κατερίνα Τράση

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

”Χάνει” ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου το εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας;

Απόφαση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου για Άγιο Νικόλαο και Ο.Λ.Ρ

Αποκλειστικό: Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρος Χρυσοφώτης: Πως ψηφίσαμε για τον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας

Αποκλειστικό RPN.GR: Αυτή είναι η απόφαση του Δ.Σ του Ο.Λ.Ρ για τον Άγιο Νικόλαο -Γιατί δεν τον παραχωρεί στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Απάντηση Ευάγγελου Μπουρνού στον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας για τον Άγιο Νικόλαο

Τι αποφάσισε το Κοινοτικό Συμβούλιο Ραφήνας για τον Άγιο Νικόλαο-Κόκκινο Λιμανάκι-Πάρκο Καραμανλή-Μαρίκες.Ποια τοπική σύμβουλος Ραφήνας ψήφισε κατά της παραχώρησης του Αγίου Νικολάου στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου;

ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας-Πικερμίου για τον Άγιο Νικόλαο: Με αντίπαλο τους δημότες και την “κοινή λογική”, τίποτα δεν περνάει!