spot_img
32.7 C
Rafina
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας Τέλης Αδαμόπουλος είναι ο άνθρωπος που κατονόμασε η χρυσή Ολυμπιονίκης για σεξουαλική κακοποίηση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από υψηλόβαθμο και ενεργό μέχρι και σήμερα στέλεχος της Ελληνικής Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας.

 

 

 

Ήδη σιγά, σιγά κι άλλες αθλήτριες αρχίσουν να εμφανίζονται και να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά, ωστόσο η διαφορά είναι ότι η Μπεκατώρου πριν μιλήσει δημόσια για τον εφιάλτη που βίωσε, είχε βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα όπου κατήγγειλε τον συγκεκριμένο παράγοντα και τον κατονόμασε.

Κι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από αυτήν την θλιβερή ιστορία είναι ο νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος (όπως αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας) ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!!!

Ο Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει 7 διαδοχικές θητείες!!!). Μάλιστα υπήρχαν πληροφορίες που τον ήθελαν να είναι υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, ωστόσο άνθρωποι του χώρου έλεγαν ότι τελικά είχε αποδεχθεί να στηρίξει την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου με τον ίδιο να συνεχίζει ως γραμματέας. Ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο να συνεχίσει να βρίσκεται στα πράγματα.

Να σημειώσουμε ότι τον αντιπρόεδρο της Ιστιοπλοΐκής Ομοσπονδίας βαραίνει και η καταγγελία του Νίκου Κακλαμανάκη ο οποίος προσέφυγε στην ΕΦΙΠ (Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος).

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και νυν προπονητής του Βύρωνα Κοκκαλάνη είχε δεχθεί φραστική επίθεση από τον Αδαμόπουλο σε συνάντηση της ολυμπιακής ομάδας (είχε ως θέμα την Ολυμπιακή προετοιμασία). Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο Αδαμόπουλος απαίτησε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, να αφαιρέσει το λόγο από τον Κακλαμανάκη γιατί βρίσκεται σε αντιδικία με την Ομοσπονδία!

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Βασίλη Οικονόμου στην Παλλήνη (φωτο- βίντεο RPN.GR)

Η εντυπωσιακή εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες Μπροστά – Τι...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

ΝΕΑ

Revoil Νικολάου – Πικέρμι: VIP περιποίηση και Premium αποτέλεσμα

Για VIP περιποίηση - απόλυτη καθαριότητα και Premium αποτέλεσμα...

Ραφήνα: Στο Άσπρο Γίδι η γεύση γίνεται εμπειρία! Burger+κοτομπουκιές μόνο 10,50

Ανακάλυψε τις αγαπημένες γεύσεις που ξεχωρίζουν! Που αλλού. Στο...

Πρόσκληση στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Μάκη Βορίδη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Όλοι μαζί στην τελευταία καλοκαιρινή ομιλία του Υπουργού μας...

Παραλίες σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Αρτέμιδα στη λίστα με τις 29 ακατάλληλες για κολύμπι στην Αττική

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών μετρήσεων του Πανελλήνιου...

RPN.GR