spot_img
19.9 C
Rafina
Παρασκευή, 24 Απριλίου, 2026
spot_img

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα στον Δήμο Μαραθώνος

 

 

 

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα που αφορά και στον Δήμο Μαραθώνος και επ’ ευκαιρίας και της επιστολής η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφορικά με τους φιλοξενούμενους μετανάστες στον Δήμο μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας, σας γνωστοποιούμε τα εξής:

Αρχικά, επιθυμούμε να γνωρίζετε  ότι η  αναφερόμενη επιστολή περιλαμβάνει ανακριβείς πληροφορίες. Δεν συμμεριζόμαστε όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα, καθώς αυτά δεν ευσταθούν.

Ο  πληθυσμός των προσωρινά  φιλοξενούμενων στον Δήμο μας μειώνεται διαρκώς και η πεποίθησή ότι η Δημοτική Αρχή αθέτησε τον λόγο της ως προς την εισροή μεταναστών, είναι λανθασμένη.

Αντιλαμβανόμαστε τη δυσαρέσκεια κάποιων για τα μεμονωμένα περιστατικά παραβατικότητας που συνέβησαν στο παρελθόν. Επιπλέον, δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ την πρόθεση να μείνουμε απαθείς σε τυχόν συμπεριφορές που θα θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, για αυτό και στο παρελθόν υποβάλαμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αναφορικά με ένα σχετικό συμβάν.

Όμως, τονίζουμε για ακόμη μια φορά, ότι στο θέμα του μεταναστευτικού βαδίζουμε βάσει του δεσμευτικού πλάνου που έχουμε λάβει από την Κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει,  μετά τις επιστολές που είχαμε αποστείλει  στους Υπουργούς, Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και Προστασίας του Πολίτη κ. Νότη Μηταράκη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για το θέμα, τη σταδιακή μείωση των φιλοξενούμενων μεταναστών, από την ξενοδοχειακή μονάδα  MARATHON BEACH  RESORT καθώς και  των ασυνόδευτων ανηλίκων που διαμένουν στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα και τη μετεγκατάστασή τους, όπως και γίνεται.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τον ιστορικό τόπο μας με οποιονδήποτε τρόπο. Ο πολίτης είναι η βασική μας προτεραιότητα και θα κάνουμε ότι είναι εφικτό για την καλύτερη ποιότητα της ζωής όλων.

Δήμαρχος Μαραθώνος

Στέργιος Τσίρκας

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

ΝΕΑ

Βραβεύονται στο Βατικανό οι ήρωες που έσωσαν επιβάτες στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη

Τρεις Έλληνες που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην...

Παλλήνη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ.Μαραθώνος λόγω εργασιών για την αποχέτευση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Η ΕΥΔΑΠ...

Μικρές πράξεις που σε επαναφέρουν σε σένα

Η καθημερινότητα έχει έναν τρόπο να σε παίρνει μαζί...

Στην Ανάληψη Ραφήνας το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Ταγλιόγλου

Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει η είδηση του αδόκητου θανάτου...

Καταγγελία του τ. Δημάρχου Β.Μπουρνού για τον σύζυγο της Δήμητρας Τσεβά: ”Θα σε γ@@@@@”(βίντεο)

Με ιδιαίτερη ανησυχία και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τα όσα απαράδεκτα...

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους

Μια υπόθεση που προκαλεί θλίψη και προβληματισμό ήρθε στο...

RPN.GR