Ο Δήμος Μαραθώνα τίμησε τον Παραολυμπιονίκη Πάνο Τριανταφύλλου

252

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Στάμος, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αργύρης Λάσκος, ο Σχολικός Σύμβουλος Σταύρος Τσόνιας, μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Ν.Μάκρης και το Λύκειο Μαραθώνα υποδέχτηκαν εχθές, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μαραθωνίου τον κορυφαίο Έλληνα Αθλητή ξιφασκίας στην κατηγορία αμαξιδίου , ασημένιο Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κυπέλλο στο Άμστερνταμ, τον Πάνο Τριανταφύλλου.
Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας τον καλωσόρισε στην πόλη μας και τον τίμησε με χρυσό κότινο, στεφάνι ελιάς, όπως συνηθίζονταν να στεφανώνουν τους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ελλάδα, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι οι αθλητές ήταν ελεύθεροι άνθρωποι, που αγωνίζονταν όχι με στόχο τον πλουτισμό αλλά την τιμή και τη δόξα.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος τόνισε: «Ο Πάνος είναι ένας αθλητής που μας εμπνέει. Ένας μεγάλος πρωταθλητής της ζωής. Μας γέμισε όλους χαρά και έκανε περήφανη την Ελλάδα. Σε ευχαριστούμε..»
Το μοιραίο ατύχημα δεν στάθηκε ικανό να τον εμποδίσει στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και μάλιστα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έκανε το διεθνές ντεμπούτο του στο Μόντρεαλ το 2009 κι από τότε μετρά πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και πολλά μετάλλια.


Η σημερινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εορτασμού της 3ης Δεκεμβρίου Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που καθιέρωσε ο ΟΗΕ, προκειμένου να διευρύνει την ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και να προωθήσει τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων αυτών. Κύριος στόχος να επιτευχθεί η παγκόσμια δέσμευση για το 2030 «να μην μείνει κανένας πίσω». για έναν καλύτερο κόσμο, δίκαιο, βιώσιμο, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Μουσείου, τον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης κο Άγγελο Καλογερόπουλο και την Διευθύντρια του Λυκείου Μαραθώνα κα Λίτσα Ρίζου καθώς και το σύλλογο διδασκόντων των σχολείων.