spot_img
18.5 C
Rafina
Σάββατο, 3 Οκτωβρίου, 2026
spot_img

Ο Δήμος Μαραθώνος συνιδρυτής του Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος

 

 

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Μαραθώνος, ενός Δήμου παγκοσμίως γνωστού ως αφετηρία της κλασικής μαραθώνιας διαδρομής, ιδρύεται Παρατηρητήριο Δρομικού Κινήματος. Η δράση ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ημερίδας, όπου οι Δήμαρχοι Μαραθώνος και Σπάρτης κ.κ. Στέργιος Τσίρκας και Πέτρος Δούκας αντίστοιχα, συνυπέγραψαν το Μνημόνιο Ίδρυσης του Παρατηρητηρίου, από κοινού με τους κ.κ.: καθηγητή Αθανάσιο Κατσή και Γεώργιο Καββαθά Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος.

Σκοποί του Παρατηρητηρίου Δρομικού Κινήματος είναι: η αναβάθμιση του «εκτός Σταδίου» αθλήματος, η μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο σε αθλητές όσο και σε θεατές, η επιχειρηματικότητα που δύναται ν’ απορρέει από την εν λόγω δραστηριότητα και η έμπρακτη υποστήριξη της όλης δράσης.

Στη διάρκεια της συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση του Παρατηρητηρίου, επιβεβαιώθηκε ότι το Δρομικό Κίνημα συγκροτεί μία μεγάλη κοινωνία Αθλητισμού, ανοικτή στους πολίτες. Οι χιλιάδες συμμετέχοντες, με ακατάβλητη αγωνιστικότητα, καταφέρνουν να δημιουργούν κοινότητες, ν’ αναδεικνύουν τόπους, να ενισχύουν τον Πολιτισμό, αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις, πάντα σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Με τοποθετήσεις και εισηγήσεις στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν επίσης: οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων ΕΟΣΜΑ-Υ κ. Γιώργος Διαμαντής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής ΣΕΦΑΑ/ ΕΚΠΑ κ. Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, ο Διευθυντής Αθλητικού Τμήματος της ΕΡΤ κ. Νίκος Τσώνης, ο Τεχνικός Διευθυντής του Ημιμαραθωνίου «Μιχάλης Κούσης» Δρ. Αθανάσιος Μουρτζιάπης και ο Επικεφαλής Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού κ. Γιάννης Νικολάου.

Αυτή την εβδομάδα

Κόρινθος: Νεκρός 26χρονος σε σφοδρό τροχαίο – Πέντε τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ...

Πικέρμι: Νεότερη ενημέρωση για την υδροδότηση στη Διώνη – Διανομή νερού στους κατοίκους

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ενημερώνει τους κατοίκους της...

Δημήτρης Κόκοτας: Συγκίνηση στο 40ήμερο μνημόσυνο – Συγγενείς και φίλοι τίμησαν τη μνήμη του

Σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε το πρωί του...

Ραφήνα: Ζωντανή ελληνική μουσική σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο MAMA’S με Χάρη Παπασιδέρη!

Σήμερα Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 21:30, το MAMA’S στη...

ΝΕΑ

Κόρινθος: Νεκρός 26χρονος σε σφοδρό τροχαίο – Πέντε τραυματίες

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ...

Κυριακή σημαίνει BBQ στο Marathon Village μόνο με 22 ευρώ!

Αυτή την Κυριακή, δώστε στο μεσημεριανό σας μια γεύση...

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο – Άνεμοι έως 9 μποφόρ

Δεμένα παραμένουν τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας.  Σε ισχύ παραμένει...

RPN.GR