spot_img
22.3 C
Rafina
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ο Δήμος Παλλήνης στο “Innovate East” – Η Ανατολική Αττική στο επίκεντρο της Πράσινης και Γαλάζιας Καινοτομίας

Mε εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Πράσινης και Γαλάζιας Καινοτομίας “Innovate East”, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με τη συνεργασία επτά κορυφαίων Πανεπιστημίων της χώρας και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων της Ανατολικής Αττικής. Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
✔️Η πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαου, απέδειξε ότι η Εκκλησία μπορεί να είναι πρωταγωνιστής στην εποχή της καινοτομίας, ενώνοντας επιστήμη, επιχειρηματικότητα και κοινωνία των πολιτών με κοινό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.
✔️Ο Δήμος Παλλήνης συμμετείχε ενεργά στη διαδικασία, αναλαμβάνοντας πιλοτική εφαρμογή της πρότασης “Nutrisense” (Τεχνοβλαστός Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) για ορθολογικά προγράμματα λίπανσης, με στόχο τη μείωση ρύπων και τη βελτιστοποίηση της αγροτικής παραγωγής.
Δήλωση Δημάρχου Παλλήνης, Χρήστου Αηδονή
«Η Ανατολική Αττική έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που κοιτούν μπροστά — και το “Innovate East” είναι ακριβώς αυτό: ένα κάλεσμα συνεργασίας, γνώσης και δημιουργίας.
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με τη διορατικότητα και την ευαισθησία που τη χαρακτηρίζουν, δεν περιορίζεται στον πνευματικό ρόλο της. Ανοίγει δρόμους εκεί όπου η πίστη συναντά την επιστήμη, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα.
Η περιοχή μας αλλάζει. Από τις πόλεις μας μέχρι τα σχολεία, τα πάρκα και τις επιχειρήσεις, η καινοτομία δεν είναι πια πολυτέλεια· είναι προϋπόθεση για να σταθούμε όρθιοι σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται ραγδαία.
Το “Innovate East” μας θυμίζει πως η Ανατολική Αττική δεν είναι η περιφέρεια της πρωτεύουσας, αλλά ένας τόπος πρωτοπορίας, ικανός να παράγει ιδέες, λύσεις και αξίες που εμπνέουν όλη τη χώρα».
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 74 ομάδες από 13 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ιδρύματα, παρουσιάζοντας καινοτόμες προτάσεις για το περιβάλλον, την ενέργεια και τη βιώσιμη παραγωγή.
Το “Innovate East” αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων της Ανατολικής Αττικής και των Πανεπιστημίων: ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Αυτή την εβδομάδα

Νέα Μάκρη: Οι χώροι στάθμευσης που εξυπηρετούν το κέντρο και την παραλία – Δείτε χάρτη

Λύσεις για τους οδηγούς που επισκέπτονται το κέντρο και...

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Καλαμάτα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην 39χρονη που δολοφονήθηκε με 45 μαχαιριές – Συγκλονίζει η αδελφή της

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οργής πραγματοποιείται σήμερα στην...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

ΝΕΑ

Δήμος Μαραθώνος: Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ωδή στη Χαρά»

Το Τμήμα Διαχείρισης Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΑΠΗ και...

Αστυνομικός έσωσε δύο αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι- η καλή είδηση της ημέρας

Μια συγκινητική πράξη αυτοθυσίας εκτυλίχθηκε στα Γιαννιτσά, όπου αστυνομικός...

RPN.GR