spot_img
28.4 C
Rafina
Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Ο Γεράσιμος Βουδούρης στηρίζει την υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΟΟΣΑ

 

 

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ”Φίλιππος Καβουνίδης” Γεράσιμος Βουδούρης με σχετική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, υποστηρίζει την Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, δημοσιεύοντας μια κοινή τους φωτογραφία από οικονομικό forum στους Δελφούς το 2016, χαρακτηρίζοντάς την ως άξια Ελληνίδα!

Η Ελλάδα θα προτείνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως υποψήφια για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης(ΟΟΣΑ).

Η κ.Διαμαντοπούλου αποτελεί μία υπερκομματική επιλογή, με πολυδιάστατη επιστημονική και κοινωνική διαδρομή. Με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Αλλά και δράση σε τομείς όπως η Εκπαίδευση, η Απασχόληση, οι νέες Τεχνολογίες και το Περιβάλλον. Ζητήματα, δηλαδή, που ανήκουν στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος του ΟΟΣΑ για τον 21ο αιώνα.

Το βιογραφικό της Αννας Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας και πολιτικής, με έδρα την Αθήνα.

Έχει διατελέσει Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου για έντεκα χρόνια.

Δίδαξε ευρωπαϊκές υποθέσεις στη σχολή Kennedy του Πανεπιστημίου Harvard ως Fisher Family Fellow και στη σχολή Lee Kuan Yew του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης. Επίσης, υπήρξε Υπότροφος “Richard von Weizsäcker” στο Ίδρυμα Robert Bosch, στο Βερολίνο, ενώ συνεργάζεται στενά στον τομέα της ανάπτυξης της Αφρικής με το Ίδρυμα Brenthrust, ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της ηπείρου.

Επιπλέον, έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 20 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Bocconi, Βοστώνης, Φρανκφούρτης, London School of Economics & MIT.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coca-Cola HBC, μιας από τις 100 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρείες, με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Επιπλέον, η κ. Διαμαντοπούλου είναι μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος Friends of Europe και του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Προοδευτικών Ευρωπαϊκών Μελετών (FEPS), με έδρα τις Βρυξέλλες. Επίσης, είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και του εξαμελούς Συμβουλίου του Ινστιτούτου Bussola, ενός ιδρύματος με έδρα τις Βρυξέλλες που προωθεί τη συνεργασία Ευρώπης και Χωρών του Κόλπου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει τιμηθεί με σημαντικά παράσημα και διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το παράσημο της «Λεγεώνας της Τιμής», για τη συνεισφορά της στην ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, το διεθνές βραβείο για την προώθηση του κοινωνικού διαλόγου ως μέσο για την ανταγωνιστικότητα, από την Ένωση Σκανδιναβών Βιομηχάνων και ο Σταυρός των Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πολιτικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Εχει σημαντικό συγγραφικό έργο.
Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Αυτή την εβδομάδα

Γιώργος Μαζωνάκης: «Λαϊκή αγρυπνία» την Κυριακή στη Νίκαια – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε «λαϊκή αγρυπνία» θα τεθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου...

Αποκλειστική συνέντευξη – Δήμητρα Τσεβά (βίντεο): Η γραμμή 314 φέρνει την αστική συγκοινωνία στην «καρδιά» της Ραφήνας

Μια σημαντική αλλαγή στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ραφήνας ανακοίνωσε,...

Ανάβυσσος: Σε κρίσιμη κατάσταση 4χρονος στο «Αγία Σοφία» – Τραυματίστηκε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία...

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

ΝΕΑ

Αύριο η μεγάλη Ημέρα Ποδηλάτου στο Πάρκο Καραμανλή

Αύριο η μεγάλη γιορτή για τα παιδιά, την οδική...

Ακίνητα: Στον «πάγο» έως το 2030 ΦΠΑ και φόρος υπεραξίας

Παράταση έως το τέλος του 2030 λαμβάνουν βασικά φορολογικά...

Σέρρες: Ποιος είναι ο βαρυποινίτης που απέδρασε από το νοσοκομείο

Βαρύ ποινικό παρελθόν αποδίδεται στον 40χρονο κρατούμενο αλβανικής καταγωγής,...

Πλήρης Ανακαίνιση Σπιτιού: Πότε Αξίζει και Ποιοι Παράγοντες Επηρεάζουν το Κόστος

Ένα σπίτι που έχει κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες...

Καιρός: Φθινοπωρινή μεταβολή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Σάββατο...

RPN.GR