Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος για τα προβλήματα στάθμευσης στην “είσοδο” του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας!

437

Το παρόν «Δελτίο Τύπου» εκδίδεται με έρεισμα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίζονται στην «στενωπό» δρόμο έξω από το Γ΄ Δημοτικό σχολείο Ραφήνας κατά την μεσημεριανή αποχώρηση των παιδιών.
Το θέμα ότι το πολυδαίδαλο, αναποτελεσματικό και ρεβανσιστικό κράτος, χρόνια τώρα ποιεί τα πάντα κατά το ήμισυ, δεν είναι της παρούσης. Το ότι χτίστηκε ένα Δημοτικό σχολείο και ένα Νηπιαγωγείο, χωρίς την πρόβλεψη χώρων στάθμευσης, δεν θα μας απασχολήσει σήμερα. Όπως δεν μας απασχόλησε και κατά την περίοδο της παραλαβής των κτιριακών εγκαταστάσεων από την τότε Δημοτική αρχή. Το θέμα κλείνει με την αναμνηστική πλάκα. Πάνω από όλα η υστεροφημία.
Επί δεκαπέντε συναπτά χρόνια, τα σχολικά λεωφορεία μας, μεταφέρουν από το σπίτι στα Δημοτικά σχολεία και τούμπαλιν το μεσημέρι, παιδιά οικογενειών της περιοχής μας.
Όλα αυτά τα χρόνια, έβαιναν όλα ομαλά χωρίς προβλήματα και οχλήσεις.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν την περασμένη σχολική χρονιά 2018-2019 και εντάθηκαν από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς, στο Γ΄ Δημοτικό σχολείο Ραφήνας.
Το πρόβλημα είναι ότι το σχολικό μας κλείνει το δρόμο – το πολύ δέκα λεπτά – και δεν έχουν τη δυνατότητα τα ι.χ. να φύγουν. Οι πεζοί γονείς που περπατάνε στην μέση του δρόμου, οι γονείς που σταματάνε τα αυτοκίνητα τους για να παραλάβουν το παιδί τους, δεν είναι πρόβλημα.
Το σχολικό μας λεωφορείο σταματούσε ανέκαθεν στο άνοιγμα, μπροστά στην πόρτα του Γ΄ Δημοτικού σχολείου, ώστε να γίνεται απρόσκοπτα και με ασφάλεια τόσο η επιβίβαση των παιδιών μας στο σχολικό όσο και των γονέων που παίρνουν οι ίδιοι πεζοί τα παιδιά τους.
Όντας το σχολικό μας στο σημείο αυτό, υπήρχε και η δυνατότητα κίνησης των ι.χ αυτοκινήτων.
Τη φετινή όμως σχολική χρονιά προστέθηκε στο χώρο στάθμευση και έτερο σχολικό λεωφορείο συναδέλφου. Για να έχει την αποκλειστική χρήση όμως του μικρού χώρου στάθμευσης, το έτερο σχολικό σταθμεύει μισή και πλέον ώρα νωρίτερα.
Ο χώρος λοιπόν στάθμευσης είναι πλέον ανύπαρκτος για το δικό μας σχολικό. Επίσης τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κάθετα στην μάνδρα του Νηπιαγωγείου, ξεκινούν από χαμηλά, με αποτέλεσμα το σχολικό μας να σταθμεύει στο τέλος της μάνδρας του Νηπιαγωγείου, δυσχεραίνοντας την δουλειά της συνοδού, πολλώ μάλλον με τις βροχές και τα κρύα, αλλά το σημαντικότερο όλων, να μειώνεται σημαντικά η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών, ανάμεσα στα σταθμευμένα ι.χ και αυτά που κινούνται στο οδόστρωμα.
Σχολικός τροχονόμος δεν υπάρχει, η Διεύθυνση του Σχολείου αναρμόδια, ο Σύλλογος γονέων ρίχνει σε μας την ευθύνη – η εύκολη λύση να χτυπάς το σαμάρι – χωρίς όμως να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Για μας προέχει η ασφάλεια των παιδιών καθώς και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας προς τους Γονείς των παιδιών, των οποίων και έχουμε αναλάβει την μεταφορά τους.
Το σημερινό απαράδεκτο γεγονός, να ανεβοκατεβαίνει ασθμαίνοντας η συνοδός του σχολικού μου και να ελίσσεται ανάμεσα στα σταθμευμένα και τα κινούμενα στο οδόστρωμα ι.χ., μαζί με τα παιδιά και τις σχολικές τσάντες, δεν θα αφήσω να επαναληφθεί.
Αφήνω ένα χρονικό διάστημα στους εμπλεκόμενους, μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, Δημοτική αρχή, Σύλλογο Γονέων και Διεύθυνση Γ΄ Δημοτικού σχολείου, να επιληφθούν του θέματος και να δώσουν μία ικανοποιητική λύση για όλους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια τον παιδιών και τον αλτρουισμό, ο οποίος στις μέρες μας εκλείπει.
Με το πέρας της διορίας, αν δεν έχει βρεθεί λύση ασφαλής, θα επανεξετάσω το θέμα με τους Γονείς.
Επικοινωνία τηλ 6932730328 και 6939404010

Γιάννης Παναγιωτακόπουλος