Ο Γιώργος Αθανασιάδης μίλησε στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής, για τη ψήφο των Ομογενών.

649

Παρόντας και ένας απο τους βασικούς ομιλητές στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο συμπολίτης μας Θωρακοχειρούργος Γιώργος Αθανασιάδης.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου Ελλήνων Καρδιοχειρουργών και Καρδιοχειρουργών της Διασποράς συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς σε κοινή συνεδρίαση με τη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής επικράτειας και τροποποίηση εκλογικής διαδικασίας».

Στη σημερινή συνεδρίαση εισηγητές ήταν η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και ο Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης στήριξε “το δικαίωμα του εκλέγειν” των Ελλήνων της διασποράς και όπως δήλωσε στον Δημήτρη Αντωνάκο , μετά τη λήξη της συνεδρίασης “οι απόδημοι στερούνται της δυνατότητας ενασκήσεως του θεμελιώδους δικαιώματος ψήφου στις κατά τόπους χώρες διαμονής της ομογένειας. Και υπάρχει η δυνατότητα μόνο για τους ευκατάστατους αποδήμους, να μεταβούν αυτόβουλα στην εκλογική τους περιφέρεια για να ψηφίσουν. Είναι όμως άδικο να καθίσταται αδύνατη η συμμετοχή όσων πολιτών επέλεξαν ή εξαναγκάστηκαν να ζήσουν εκτός της ελληνικής επικράτειας και δεν έχουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διεξαγωγής των εκλογών την οικονομική δυνατότητα ή την “άδεια” απο την εργασία τους προκειμένου να μεταβούν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν. ” Καταλήγοντας ο Γ. Αθανασιάδης έθεσε και μια νέα διάσταση στο θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων “Η δυνατότητα της ψήφου στους αποδήμους ενισχύει τη σύσφιγξη των δεσμών της Πολιτείας με την Ομογένεια και πιστεύω ότι με αυτό το τρόπο πολλαπλασιάζεται και η δύναμη της Ελλάδος”

Ι