Ο Γολγοθάς για τους εγκαυματίες ένα χρόνο μετά την φονική φωτιά (vid)

395

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη φονική φωτιά στο Μάτι και οι εφιαλτικές στιγμές παραμένουν ζωντανές. Με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής τρεις εξιδεικευμένοι γιατροί και φυσιοθεραπευτές επισκέφθηκαν τους εγκαυματίες, οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα του Open TV για την προσπάθειά τους, να επουλώσουν τις πληγές τους. 

«Ευτυχώς εγώ δεν τα παρατάω, είμαι άνθρωπος που κοιτάω μπροστά και αλλάζω σελίδα. Θέλω να συνεχίσω τη ζωή μου από εδώ και πέρα» λέει η Πηνελόπη Κωνσταντάκη. «Οι επουλώσεις των εγκαυμάτων είναι δύσκολες και οι ψυχικές και οι ψυχολογικές και οι σωματικές» συνεχίζει. «Συνάντησα διάφορους ομοιοπαθείς. Δεν είχα δει ποτέ κάποιους. Είχαμε ο καθένας μοναχική πορεία. Είδα τα σημάδια που άφησε η φωτιά στον καθένα μας» προσθέτει. 

Πλαστικός εγκαυματίας μιλώντας στο Open ανέφερε πως «φανταστείτε πως είναι να μην μπορείτε να ανοίξετε το χέρι, να περπατήσετε φυσιολογικά». «Όταν ξύπνησα ξαφνικά συνειδητοποίησα όπως μου είπαν ότι ήμουν 1,5 μήνα σε καταστολή και έπαθα σοκ» τονίζει άλλος εγκαυματίας.