spot_img
20.4 C
Rafina
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
spot_img

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον δεν θεωρεί τον εαυτό του «ηθοποιό του Χόλιγουντ» – RPN

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ένας από τους πιο καταξιωμένους ηθοποιούς της εποχής μας, έχει επανειλημμένα απορρίψει τον χαρακτηρισμό «ηθοποιός του Χόλιγουντ». Σε δηλώσεις του, ο 70χρονος καλλιτέχνης επιμένει ότι δεν ταυτίζεται με αυτήν την ετικέτα, επιλέγοντας να αυτοπροσδιορίζεται με βάση την καταγωγή του και την καλλιτεχνική του ρίζα.

Ο Ουάσινγκτον, γεννημένος στο Mount Vernon της Νέας Υόρκης, υπογραμμίζει ότι η ταυτότητά του συνδέεται άρρηκτα με την πόλη καταγωγής του. «Ποιος είναι ο ορισμός του ηθοποιού του Χόλιγουντ; Εγώ ο ίδιος, είμαι από το Mt. Vernon, οπότε είμαι ένας ‘ηθοποιός του Mt. Vernon’», δηλώνει με χιούμορ. Αυτή η στάση αντικατοπτρίζει την επιθυμία του να αποφύγει την εμπορευματοποίηση της καριέρας του και να τονίσει την ατομική του ταυτότητα.

Ο ηθοποιός, βραβευμένος με δύο Όσκαρ, δίνει έμφαση στην θεατρική του εκπαίδευση και την αγάπη του για τη σκηνή. «Δεν ξέρω τι σημαίνει ‘Χόλιγουντ’. Κάποιος που είναι διάσημος στον κινηματογράφο; Ένας κινηματογραφικός ηθοποιός, με μεγάλη επιτυχία;» αναρωτιέται, υπογραμμίζοντας ότι η τέχνη του δεν περιορίζεται σε εμπορικά κριτήρια. Η αυτοπροσδιοριζόμενη ταυτότητά του ως «ηθοποιός του θεάτρου» αντικατοπτρίζει την πίστη του στην αληθινή καλλιτεχνική έκφραση, μακριά από τα στερεότυπα της βιομηχανίας.

Η άρνηση του Ουάσινγκτον να ταυτιστεί με το Χόλιγουντ δεν είναι απλώς μια δηλωτική στάση. Είναι μια φιλοσοφία ζωής που τονίζει την αυθεντικότητα και την ατομική δημιουργία. «Έμαθα να παίζω στη σκηνή», λέει, θυμίζοντας ότι η τέχνη του δεν είναι προϊόν εμπορικών στρατηγικών, αλλά αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Αυτή η στάση, σε συνδυασμό με την καταγωγή του, τον καθιστά έναν καλλιτέχνη που διατηρεί την ανεξαρτησία του, ακόμα και στην κορυφή της επιτυχίας.

 

 

 

 

Αυτή την εβδομάδα

Συγκινημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Το αξίζαμε με τον τρόπο που παίξαμε όλη τη χρονιά»

Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στις πρώτες του δηλώσεις...

Ολυμπιακός: Σήκωσε το 4ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του! – Όλοι οι πρωταθλητές Ευρώπης

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης για το 2026,...

Απάντηση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου σε δημοσίευμα

Δημοσίευμα επιχειρεί να παρουσιάσει ως «μεμπτή πρακτική» μια απολύτως...

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης – Νίκησε τη Ρεάλ 92-85 σε τελικό που θα μείνει στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό...

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ – διακοπές ρεύματος έως τις 23:00

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή...

ΝΕΑ

Συγκινημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας: «Το αξίζαμε με τον τρόπο που παίξαμε όλη τη χρονιά»

Φανερά συγκινημένος ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στις πρώτες του δηλώσεις...

Απάντηση του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου σε δημοσίευμα

Δημοσίευμα επιχειρεί να παρουσιάσει ως «μεμπτή πρακτική» μια απολύτως...

Ο Ολυμπιακός στην κορυφή της Ευρώπης – Νίκησε τη Ρεάλ 92-85 σε τελικό που θα μείνει στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης. Σε έναν συγκλονιστικό...

RPN.GR