Ο ΣΠΑΠ παρουσιάζει ταινία για το περιβάλλον στην αίθουσα ”Φίλιππος Καβουνίδης” της Ραφήνας

476

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής και κοινωνικής του ευθύνης, έχει ξεκινήσει  ένα Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Το Πρόγραμμα αυτό  περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα κυκλικής οικονομίας.

 

Ο Σύνδεσμος  Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Ραφήνας – Πικερμίου ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΚΑΒΟΥΝΙΔΗΣ  διοργανώνει την 2η δράση, προβολή ταινίας , που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  29 Ιουλίου 2020 στις 20:30 στη Βεράντα Αίθουσας «Φιλ. Καβουνίδη» (ΚΑΠΗ Ραφήνας, Ελευθερίου Βενιζέλου 21).

 

Η ταινία φέρει τον τίτλο “PlasticFreeArchipelago (Ένα Αρχιπέλαγος Χωρίς Πλαστικά)” και έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ Σωτήρη Δανέζη και γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα και η Σίκινος, στον Αργοσαρωνικό, στην Πάτρα και στην Αθήνα.

 

Το θέμα της ταινίας αφορά τα πλαστικά μίας χρήσης, τη ρύπανση που προκαλούν στις ελληνικές θάλασσες και τις προσπάθειες για τη σταδιακή κατάργησή τους που παρουσιάζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

 

Με τη δράση αυτή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η πρόσφατη ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου καθώς και η εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης μας αφορά και οφείλουμε να είμαστε πρωτοπόροι.