Ο Σύλλογος Νέου Πόντου Ραφήνας υπέβαλε μήνυση στον δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα:Αφήστε μας να ζήσουμε καθαροί και υπεύθυνοι πολίτες

329

 

Ο δήμος Μαραθώνος με ανακοίνωσή του την οποία και ανεβάσαμε με σχετικό μας άρθρο, είχε ενημερώσει για την οριστική διακοπή υδροδότησης στις 19 Οκτωβρίου λόγω σοβαρών προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης σε περιοχές που αποτελούν τα διοικητικά όρια των δυο δήμων,δηλαδή στην α’ είσοδο του Ν.Βουτζά και στον Ν.Πόντο Ραφήνας.

Από τις 11 όμως χτες το πρωϊ άρχισε να διακόπτει την υδροδότηση,9 ημέρες πριν την ημερομηνία.Αποτέλεσμα:20 οικογένειες από τον Ν.Πόντο Ραφήνας είναι αυτή την στιγμή χωρίς νερό.Ηλικιωμένοι,παιδιά,έγκυες γυναίκες βρίσκονται χωρίς το βασικό αγαθό-το νερό!

Χτες η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Πόντου Ραφήνας πήγε στο Α.Τ και υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και προσωπικά κατά του δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα,του Αντιδημάρχου Σωτηρίου και του υπευθύνου της υπηρεσίας Ύδρευσης του δήμου Μαραθώνος.

Ακολουθεί η επιστολή που μας απέστειλε η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Πόντου Ραφήνας ”Αλέξ.Υψηλάντης” Καλή Μποζατζίδου.

”Μετά από βλάβη στο δίκτυο που υδροδοτεί τον οικισμό του νέου Πόντου και ενώ όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνα μας διαβεβαίωναν ότι θα αποκατασταθεί η βλάβη, εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα πληροφορηθήκαμε τυχαία ότι με απόφαση του δημάρχου Μαραθώνα Στεργίου Τσίρκα και της υπηρεσίας ύδρευσης του δήμου του σφραγίστηκε ο αγωγός με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά η υδροδότηση του οικισμού μας.

Στις έντονες διαμαρτυρίες μας η απάντηση του “κυρίου δημάρχου” ήταν να συνδεθούμε στη Ραφήνα, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το Μάιο σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όταν ο ίδιος με επίσημες αναρτήσεις και της υπηρεσίας ύδρευσης του Μαραθώνα είχε θέσει ημερομηνία διακοπής υδροδότησης και σύνδεση με τον Δήμο Ραφήνας την 19-10-2020, δηλαδή ο “κύριος δήμαρχος” καταδικάζει έναν οικισμό με στέρηση του κοινωνικού αγαθού του νερού για εννέα μέρες (εν μέσω πανδημίας).

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος του νέου Πόντου εκπροσωπώντας τους κατοίκους υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Νέας Μάκρης ζητώντας την τιμωρία των υπεύθυνων. Ο “κύριος δήμαρχος” στην τελευταία του επικοινωνία μαζί μας μας παρέπεμψε στον Δήμο Ραφήνας λέγοντάς μας ότι δεν είναι ο δήμαρχος μας.

Ένας ολόκληρος οικισμός, είκοσι οικογένειες βρίσκεται σε απόγνωση και δεν ξέρει πού αλλού να απευθυνθεί σε μια περίοδο που οι εντολές των υγειονομικών δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση της υγιεινής για το καλό του συνόλου της κοινωνίας.
Αφήστε μας να ζήσουμε καθαροί και υπεύθυνοι πολίτες.”
Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΝΤΟΥ <<ΑΛΕΞ.ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ>

ΚΑΛΗ ΜΠΟΖΑΤΖΙΔΟΥ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ