spot_img
20.3 C
Rafina
Σάββατο, 16 Μαΐου, 2026
spot_img

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου

 

 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τον ελληνικό αθλητισμό και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η εταιρεία Capital Maritime & Trading Corp., συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ως Χρυσός Χορηγός της ΕΟΕ.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της χορηγικής συνεργασίας της ΕΟΕ με τον Όμιλο AKTOR, επιβεβαιώνοντας ότι το Παναθηναϊκό Στάδιο – ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της σύγχρονης και αρχαίας Ελλάδας – μπαίνει σε τροχιά ουσιαστικής αναβάθμισης.

Η ανακαίνιση του Καλλιμάρμαρου, του μοναδικού σταδίου στον κόσμο κατασκευασμένου εξ ολοκλήρου από μάρμαρο, έχει στόχο τη βελτίωση των υποδομών, την ενίσχυση της ασφάλειας και τη συνολική αναβάθμιση της εικόνας και της λειτουργικότητάς του, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διεθνών αθλητικών και πολιτιστικών διοργανώσεων.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω της Capital Maritime & Trading Corp., προσθέτει έτσι ακόμη μία παρέμβαση με έντονο κοινωνικό και εθνικό αποτύπωμα, σε έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων. Το Παναθηναϊκό Στάδιο, σύμβολο του Ολυμπισμού και της Αθήνας, αναμένεται να αποκτήσει νέα πνοή, με σεβασμό στον ιστορικό του χαρακτήρα.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή χαιρέτισε τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη διατήρηση και ανάδειξη εμβληματικών αθλητικών μνημείων της χώρας. Πρόκειται για μια κίνηση που ξεπερνά τα όρια της χορηγίας και αγγίζει τον πυρήνα της ευθύνης απέναντι στην ιστορία και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΕ:

«Η ΕΟΕ ενημέρωσε για τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την εταιρεία Capital Maritime & Trading Corp., συμφερόντων του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία αναλαμβάνει τον τίτλο του Χρυσού Χορηγού της ΕΟΕ, για την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου.

To ιστορικό μνημείο που ανακατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα για την αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής από τον εθνικό ευεργέτη Γεώργιο Αβέρωφ επανέρχεται στη πραγματική του χρήση χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ενός ανθρώπου που αγαπάει τον αθλητισμό και τον στηρίζει έμπρακτα χωρίς να ζητάει ανταποδοτικά οφέλη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Capital Maritime & Trading Corp. θα χρηματοδοτήσει και θα υλοποιήσει την πλήρη  ανακαίνιση του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών του ώστε το εμβληματικό στάδιο να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες στίβου, επιπέδου Diamond League, τηρώντας όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί νέο ταρτάν που θα πληροί όλες τα διεθνή στάνταρ για αγώνες Diamond League, ενώ θα αντικατασταθεί ο φωτισμός του με νέους LED λαμπτήρες που θα αναδείξουν την ομορφιά του Καλλιμάρμαρου και θα εξοικονομούν ενέργεια προστατεύοντας το περιβάλλον. Εκτός της βασικής χρήσης ο νέος φωτισμός θα δημιουργεί ένα νυκτερινό φωτεινό περίπατο στην ιστορία της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων για όλους τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους.

Επίσης ο κ. Μαρινάκης θα φωτίσει την πρόσοψη του κτηρίου της ΕΟΕ στην Λεωφόρο Κηφισίας με δημιουργία της διάσημης Ελληνίδας Ελευθερίας Ντεκώ που φώτισε την Ακρόπολη και έχει αναλάβει το έργο. Ο φωτισμός του κτηρίου έχει αρκετές καινοτόμες ιδέες της κ.Ντεκώ και θα προσδώσει στην πόλη φως και πολιτισμό!

Αυτή την εβδομάδα

Μια πράξη προσφοράς μεταμόρφωσε γηπεδάκι στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει δημόσια τις θερμές...

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 25χρονη μετά από πτώση από τον 7ο όροφο στην Καλλίπολη

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Ευαγ.Μπουρνούς: Το φαινόμενο “δήμαρχος Τσεβά” και το ραχάτι των οργάνων του δήμου

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ''Ραχάτι έχει επικρατήσει στα όργανα...

Αρτέμιδα: Ηπειρώτικη βραδιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος

Από τις βουνοκορφές της Ηπείρου ως το καλοκαίρι της...

ΝΕΑ

Μια πράξη προσφοράς μεταμόρφωσε γηπεδάκι στη Ραφήνα

Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου εκφράζει δημόσια τις θερμές...

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρή 25χρονη μετά από πτώση από τον 7ο όροφο στην Καλλίπολη

Σοκ και βαθιά θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία...

Ευαγ.Μπουρνούς: Το φαινόμενο “δήμαρχος Τσεβά” και το ραχάτι των οργάνων του δήμου

ΔΗΛΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΠΟΥΡΝΟΥ ''Ραχάτι έχει επικρατήσει στα όργανα...

Αρτέμιδα: Ηπειρώτικη βραδιά από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Αρτέμιδος

Από τις βουνοκορφές της Ηπείρου ως το καλοκαίρι της...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19 Μαΐου για 5 θέματα

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 19...

Ραφήνα: Τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος μετά την διασταύρωση – Σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στο ρεύμα προς...

RPN.GR