΄΄Οχι” από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα καταστημάτων από Δευτέρα

228

 

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει από το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες,  έκανε εισήγηση να μην ανοίξει από τη Δευτέρα η αγορά, μαζί με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Την απόφαση θα ανακοινώσει επισήμως το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει πειράματα και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού κρίνεται απαγορευτικός για να ανοίξουν και τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, αλλά και τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισήγηση της Επιτροπής είναι η μετάθεση της επανέναρξης του click-away αλλά και της λειτουργίας βιβλιοπωλείων και κομμωτηρίων για την μεταπροσεχή Δευτέρα, αν και η τελική απόφαση θα οριστικοποιηθεί αφού θα έχουν στη διάθεσή τους όλα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και το πως κινήθηκαν τα κρούσματα την Πρωτοχρονιά αλλά και τα Θεοφάνεια, κάτι που θα είναι σαφές μόνο από την επόμενη εβδομάδα και μετά.

Ετσι οι λοιμωξιολόγοι ζητούν παράταση του μέτρου του lockdown για μια εβδομάδα τουλάχιστον, δηλαδή μέχρι τις 18 Ιανουαρίου και την επαναξιολόγηση του θέματος την προσεχή εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και είναι προφανές ότι αυτό που φοβούνται οι ειδικοί είναι ότι το παράλληλο άνοιγμα και του λιανεμπορίου, θα αυξήσει επικίνδυνα την κινητικότητα.

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ