”Οι Επτά Σαμουράι” από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

319

”Οι Επτά Σαμουράι” από την Κινηματογραφική Λέσχη Ραφήνας

Φίλοι μας,

Η Λέσχη μας θα προβάλει την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 20:45 στο ΚΑΠΗ ΡΑΦΗΝΑΣ, την Ιαπωνική δραματική επική ιστορική περιπετειώδη ταινία του 1954:

Οι Επτά Σαμουράι
Διάρκεια: 207’

Σκηνοθεσία: Ακίρα Κουροσάβα
Πρωταγωνιστούν: Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμούρα, Κο Κιμούρα, Γιοσίο Ινάμπα και Νταϊζούκε Κάτο.

Σύνοψη:
Η ταινία επικεντρώνεται στην Ιαπωνία του 16ου αιώνα, όταν ένα χωριό ρημάζεται από τις λεηλασίες ληστών, το οποίο μετά από ένα συμβούλιο με τον γέροντα του χωριού, αρχίζουν και ψάχνουν να βρουν σαμουράι για να τους προστατεύσουν από την επικείμενη επίθεση. Μία αποστολή πάει στην πόλη, ώστε να βρει τους σαμουράι. Τελικά, μετά από κόπο βρίσκουν επτά σαμουράι. Δεν τους ήταν εύκολο, γιατί δεν είχαν λεφτά να τους πληρώσουν, παρά μόνο τρεις φορές τη μέρα ένα πιάτο φαγητό. Αρκετοί σαμουράι ήταν εξαθλιωμένοι, οπότε δέχτηκαν αυτήν την προσφορά.
Όταν οι σαμουράι πάνε στο χωριό, οι χωρικοί αρχικά τους φοβούνται, αλλά μετά από ένα σκηνικό που έστησε ένας σαμουράι, άρχισαν να τους εμπιστεύονται. Κατόπιν, οι σαμουράι αρχίζουν και ετοιμάζουν τη μάχη: καταστρώνουν σχέδιο και οχυρώνουν το μέρος. Ωστόσο, προετοίμαζαν και τους χωρικούς για επίθεση. Πριν αρχίσει η επίθεση, αποστολή φεύγει ώστε να σκοτώσει ληστές, πιάνοντας τους στον ύπνο, η οποία χαρακτηρίζεται εν μέρει επιτυχημένη, καθώς εκεί πεθαίνει ο πρώτος σαμουράι.
Η μέρα της επίθεσης έφτασε και σιγά σιγά το χωριό, απωθεί τους ληστές. Από τους 40 συν ληστές είχαν μείνει μόνο 13, και όλο το χωριό ετοιμαζόταν για την τελική μάχη. Τελικά οι ληστές πεθαίνουν όλοι. Παρόλα αυτά, οι επτά σαμουράι, έμειναν στο τέλος τρεις. Η ταινία τελειώνει με τους τρεις εναπομείναντες σαμουράι να βλέπουν το νεκροταφείο, μαζί με τους τέσσερις χαμένους συντρόφους τους, και όσους χωρικούς χάθηκαν. Οι χωρικοί, πλέον ανακουφισμένοι και χαρούμενοι τραγουδούν, θερίζοντας παράλληλα τη συγκομιδή τους.