Οι εθνικές ενδυμασίες, ο θησαυρός του ΛΕΡ σε άξια χέρια!

422

Στην αγκαλιά του Λ.Ε.Ρ. εδώ και 28 χρόνια διαφυλάσσεται και προβάλλεται ο ενδυματολογικός πλούτος της πατρίδας μας.

Η εφορεία Εθνικών ενδυμασιών με περισσή φροντίδα συλλέγει, ράβει, διατηρεί, εμπλουτίζει και παρουσιάζει εκατοντάδες παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα από όλους τους τόπους της πατρίδας μας.

Ο ελληνικός λαϊκός πολιτισμός διακρίνεται για την ποικιλία των ενδυμασιών του, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και των αγώνων του λαού μας. Αντανακλούν λαογραφικά, κοινωνικά και γεωγραφικά στοιχεία των κατοίκων της πατρίδας μας. Στο Λ.Ε.Ρ. με τα χέρια και τις καρδιές των εθελοντριών κυριών, οι φορεσιές ζουν, παίρνουν πνοή, μας διηγούνται τις ιστορίες και τα έθιμά μας. Τα νέα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες τις φορούν, συμμετέχουν σε χορευτικές, μουσικές, επετειακές δράσεις και τιμούν τη χώρα μας, βιώνουν την εθνική τους ταυτότητα.

Ευχαριστούμε τις ακούραστες γυναίκες, που βρίσκονται πίσω από κάθε άψογη εμφάνιση του Λ.Ε.Ρ., ευγνωμονούμε τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, που χορηγεί τον εμπλουτισμό της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Ρ. ,και ευχόμαστε πως με τη βοήθεια του Δήμου μας θα προφυλάξουμε και θα αναδείξουμε τον πολύτιμο αυτό θησαυρό της παράδοσής μας σε ένα καταλληλότερο χώρο. Εκεί όπου θα μπορούν να τον γνωρίζουν και να τον θαυμάζουν όλοι οι συμπολίτες και οι επισκέπτες του τόπου μας!