spot_img
12.4 C
Rafina
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Οι Ιωνίδες και ”ο άλλος άνθρωπος”μαγειρεύουν την Κυριακή στην μεγάλη γιορτή στο Πικέρμι

 

 

 

Όλοι οι Σύλλογοι του Πικερμίου και τα μέλη τους, συμμετέχουν με πολύ κέφι,κάθε χρόνο στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Πικερμίου.

Φέτος όμως η γιορτή αυτή θα πάρει ένα άλλο νόημα.


 Οι Ιωνίδες Γυναικών που θα στολίσουν το δέντρο της Αγάπης με ευχές- Αστέρια,θα μαγειρέψουν με τον Άλλο Άνθρωπο, πατροπαράδοτη ελληνική φασολάδα, με κρασί κι ελιές,που θα προσφέρουν δωρεάν και θα μοιραστούν, με όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00.

“Ο άλλος άνθρωπος” είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης  που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” η ομάδα “Ο άλλος άνθρωπος” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη δουλειά του σε ηλικία 47 ετών και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του. Μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς αναζήτησης εργασίας το Δεκέμβριο του 2011, παρατηρώντας δυο παιδιά να μαλώνουν για λαχανικά στον κάδο απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έφτιαξε δέκα τόστ και πήγε στη λαϊκή αγορά για να τα μοιράσει σε ανθρώπους που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια.

Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι που άρχισε ο ίδιος να τρώει ένα από τα τοστ. Μετά από αυτό οι άνθρωποι άρχισαν να ξεπερνούν τις αναστολές τους και πλησίασαν να πάρουν τοστ και να τα φάνε μαζί με τον Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια πήγε στη λαϊκή και έκανε όπως λέει ο ίδιος αυτό που σπούδασε (μάρκετινγκ): ζητούσε από τους πωλητές να συνεισφέρουν πρώτη ύλη από τον πάγκο τους και άρχισε να μαγειρεύει στο δρόμο και να τρώει μαζί με τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η ιδέα της “κοινωνικής κουζίνας”.Κατερίνα Τράση για το rpn.gr

Η Πρόεδρος των Ιωνίδων Σίσσυ Κατσούδα με τον Κ.Πολυχρονίδη


Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

Φωτιά ξέσπασε στο κέντρο της Ραφήνας σε κατάστημα οπτικών (φωτο) – rpn

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στο...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Δήμητρα Τσεβά στην POLIS: «Η ισχυρότερη συμμαχία είναι με τους πολίτες – και τη χτίζουμε καθημερινά»

Η Δήμητρα Τσεβά δεν είναι ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Κουμπαράς αγάπης για τον Ερνάλντο – rpn

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΡΑΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του...

”Φάμπρικα”: Σπίτι όπως το ονειρεύεσαι. Έπιπλα όπως πρέπει να είναι

Σαλόνι, τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, μελέτη. Όχι απλά έπιπλα. Το σπίτι σου,...

Η κοινωνία έβαλε βαθμό: Αναλυτικά τα αποτελέσματα των διαδικτυακών γκάλοπ για τις αντιδημαρχίες

Τι αποτυπώνουν τα διαδικτυακά γκάλοπ σε Ραφήνα–Πικέρμι, Μαραθώνα και...

ΑΔΕΔΥ: Aπεργιακή κινητοποίηση σε Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις – «Η ανάπτυξή τους τσακίζει την ζωή μας»

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στο Σύνταγμα,...

RPN.GR