Οι Ιωνίδες και ”ο άλλος άνθρωπος”μαγειρεύουν την Κυριακή στην μεγάλη γιορτή στο Πικέρμι

477

Όλοι οι Σύλλογοι του Πικερμίου και τα μέλη τους, συμμετέχουν με πολύ κέφι,κάθε χρόνο στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Πικερμίου.

Φέτος όμως η γιορτή αυτή θα πάρει ένα άλλο νόημα.


 Οι Ιωνίδες Γυναικών που θα στολίσουν το δέντρο της Αγάπης με ευχές- Αστέρια,θα μαγειρέψουν με τον Άλλο Άνθρωπο, πατροπαράδοτη ελληνική φασολάδα, με κρασί κι ελιές,που θα προσφέρουν δωρεάν και θα μοιραστούν, με όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00.

“Ο άλλος άνθρωπος” είναι η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης  που ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στην Αθήνα το 2011. Μέσω της “κοινωνικής κουζίνας” η ομάδα “Ο άλλος άνθρωπος” μαγειρεύει φαγητό σε δημόσιους χώρους εξυπηρετώντας καθημερινά τις ανάγκες εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ήταν στέλεχος πολυεθνικής εταιρίας με προϋπηρεσία 25 ετών στο χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ. Το Σεπτέμβριο του 2009 απολύθηκε από τη δουλειά του σε ηλικία 47 ετών και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του. Μετά από 2 χρόνια ανεπιτυχούς αναζήτησης εργασίας το Δεκέμβριο του 2011, παρατηρώντας δυο παιδιά να μαλώνουν για λαχανικά στον κάδο απορριμμάτων της λαϊκής αγοράς, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έφτιαξε δέκα τόστ και πήγε στη λαϊκή αγορά για να τα μοιράσει σε ανθρώπους που έψαχναν για τροφή στα σκουπίδια.

Ο κόσμος στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε, μέχρι που άρχισε ο ίδιος να τρώει ένα από τα τοστ. Μετά από αυτό οι άνθρωποι άρχισαν να ξεπερνούν τις αναστολές τους και πλησίασαν να πάρουν τοστ και να τα φάνε μαζί με τον Κωνσταντίνο. Στη συνέχεια πήγε στη λαϊκή και έκανε όπως λέει ο ίδιος αυτό που σπούδασε (μάρκετινγκ): ζητούσε από τους πωλητές να συνεισφέρουν πρώτη ύλη από τον πάγκο τους και άρχισε να μαγειρεύει στο δρόμο και να τρώει μαζί με τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε η ιδέα της “κοινωνικής κουζίνας”.Κατερίνα Τράση για το rpn.gr

Η Πρόεδρος των Ιωνίδων Σίσσυ Κατσούδα με τον Κ.Πολυχρονίδη