Τεστ για τον Covid-19 στον Οίκο Ευγηρίας «Βηθανία» στη Ν. Μάκρη από την Περιφέρεια Αττικής

526

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης μετέβη χτες 19/05 στον Οίκο Ευγηρίας «Βηθανία» στη Ν. Μάκρη, όπου πραγματοποιήθηκαν διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε όλους τους ηλικιωμένους και το προσωπικό της δομής, από την κινητή ομάδα εξειδικευμένων ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Γ. Πατούλης: «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε έμπρακτα και στοχευμένα την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών»

Συνολικά έχουν ενεργοποιηθεί 8 από τις συνολικά 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (Πνευμονολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς και Καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Συνολικά το κινητό κλιμάκιο των ιατρών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 83 άτομα.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Οι κινητές ομάδες της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ξεκίνησαν το έργο τους, με την πραγματοποίηση σήμερα δειγματοληπτικών εξετάσεων για τον Covid-19, στο προσωπικό και τους ηλικιωμένους που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό και φιλοξενούνται εδώ στον Οίκο Ευγηρίας Βηθανία. Πρόκειται για μία δράση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης, που είναι και ο βασικός μας στόχος ειδικά στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι είμαστε η μοναδική χώρα που δεν είχαμε καμία απώλεια ζωής σε τέτοιους είδους δομές, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που δυστυχώς το 50% της θνησιμότητας καταγράφηκε σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.  Θα συνεχίσουμε συνδράμοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».