Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς στην Κίναρο-ο Αλκιβιάδης Στεφανής κίνησε τις διαδικασίες για τον εντοπισμό της.(Βίντεο)

765

Τις πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός. 

Το σχετικό βίντεο, που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ, δείχνει τον διασώστη του ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας τη στιγμή που προσεγγίζει το νησί αφού έχει εντοπίσει την κυρία Ρηνιώ στο σπίτι της.

Συναγερμό στις Αρχές και αγωνία στο πανελλήνιο προκάλεσε η τριήμερη «σιωπή» της μοναδικής κατοίκους της Κινάρου, η αναζήτηση της οποίας είχε αίσιο τέλος. 

Η κυρά Ρηνιώ είχε τρεις μέρες να απαντήσει στο τηλέφωνο, κάτι που προκάλεσε ανησυχία πρωτίστως στην οικογένειά της, αλλά και στον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος και κίνησε τις διαδικασίες για τον εντοπισμό της.

Αρχικά και λόγω του αέρα, δεν ήταν δυνατό να σηκωθούν τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, όμως το μεσημέρι κατάφεραν να πετάξουν στην Κίναρο και η μοναδική της κάτοικος τους είπε με νοήματα πως είναι καλά, αλλά και ότι έχει τρόφιμα για δυο μέρες. Το πρόβλημα ήταν η διακοπή του ρεύματος και του τηλεφώνου.

Ο μεγαλύτερος φόβος της κυράς

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η κόρη της, Ακάνθη Κατσουτόρχη, είπε πως ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες και εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο θα γίνει «τις επόμενες μέρες».

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Άμυνας, για το ότι έστειλε ελικόπτερο για να εντοπιστεί η μητέρα της και αποκάλυψε ότι ο μεγαλύτερος φόβος της μητέρας της είναι «να μείνει χωρίς ρεύμα».