Οι τέλειοι συνδυασμοί χρωμάτων για το σαλόνι σας

701

Ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων μπορεί να διαμορφώσει τελείως ένα δωμάτιο, προσθέτοντας μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης ή έντασης. Ειδικά για το σαλόνι που είναι και από τους μεγαλύτερους ενός σπιτιού, η επιλογή χρωμάτων είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την διακόσμηση.

Τα χρώματα μαρτυρούν διάφορες πτυχές του χαρακτήρα και τις προσωπικότητάς σας, κάτι το οποίο αποκαλύπτεται στον χώρο του σαλονιού σας. Είτε σας αρέσουν οι απαλές συμπληρωματικές αποχρώσεις, είτε οι τολμηρές αντιθέσεις, υπάρχουν ιδιαίτεροι και πρωτότυποι συνδυασμοί που θα μπορούσατε να ακολουθήσετε.

Μπορείτε να βρείτε παρακάτω μερικούς πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων για να εντάξετε στο σαλόνι σας.

  • Ροδακινί και γκρι

Είτε χρησιμοποιήσετε το ροδακινί χρώμα σε μερικά σημεία του σαλονιού είτε καλύψετε πλήρως τους τοίχους σας, είναι μια απόχρωση που μπορεί να αναζωογονήσει αμέσως το σαλόνι σας και να προσφέρει φως. Μάλιστα, ο συνδυασμός με το γκρι προσφέρει μια χαλαρωτική φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.

  • Κοραλλί και μέντα

Το απαλό και δροσερό χρώμα της μέντας είναι ιδανική επιλογή για τους τοίχους ενός σαλονιού, καθώς θα φωτίσει τον χώρο και θα δώσει μια ανοιξιάτικη διάθεση. Αν το συνδυάσετε μάλιστα με μερικές κοραλλί πινελιές και μερικά βίντατζ έπιπλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ρετρό στυλ για το σαλόνι σας.

  • Μωβ και κίτρινο

Το μωβ και το κίτρινο είναι δύο έντονα συμπληρωματικά χρώματα, που ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Δύο φωτεινά χρώματα που μπορούν να δώσουν ζωντάνια και στυλ σε έναν χώρο. Είναι δυο χρώματα που φανερώνουν τον δυναμισμό της προσωπικότητάς σας. Προτιμήστε ωστόσο το μωβ να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη έκταση και επιφάνεια, ώστε να μην σκοτεινιάσει ο χώρος σας.

  • Πορτοκαλί και τουρκουάζ

Το πορτοκαλί και το τουρκουάζ αποτελούν έναν από τους πλέον δημοφιλείς συνδυασμούς χρωμάτων. Και τα δυο είναι εκρηκτικά χρώματα που αν συνδυαστούν σωστά το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, μοντέρνο και νεανικό.

  • Μπορντό και γκρι

Το μπορντό μπορεί να δώσει μια νότα κομψότητας και αριστοκρατίας στο σαλόνι σας. Μπορείτε να το συνδυάσετε είτε με ανοιχτές αποχρώσεις γκρι, είτε με πιο έντονες. Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Προτιμήστε το ειδικά αν έχετε ξεκινήσει ανακαίνιση στο σπίτι σας για τον χειμώνα.

  • Άσπρο και μπλε

Ο συνδυασμός άσπρου με μπλε είναι ένας κλασικός ελληνικός συνδυασμός που τον έχετε δει στα περισσότερα ελληνικά νησιά και κυρίως στα κυκλαδονήσια. Αν θέλετε λοιπόν να φέρετε αυτή την ελληνική φρεσκάδα στο σαλόνι σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτόν τον συνδυασμό.

Τα χρώματα στους τοίχους είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την διακόσμηση ενός σαλονιού. Όμως, αν θέλετε να ενισχύσετε αυτή την διακόσμηση μπορείτε να αγοράσετε αυτοκόλλητα για τον τοίχο σας σε διάφορα σχέδια και μοτίβα, τα οποία θα διακοσμήσουν κομψά τον χώρο σας. Μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους αυτοκόλλητα που ταιριάζουν απόλυτα με όποιον χρωματικό συνδυασμό αποφασίσετε να ακολουθήσετε.