Οι “Τσιμεντοφόροι Αχινοί” τσιμέντωσαν τα δίχτυα των ψαράδων στο Πόρτο Ράφτη!

851

 

Tσιμέντωσαν τα δίχτυα ψαράδων στο Πόρτο Ράφτη!

Οι σαμποτέρ, οι “Τσιμεντοφόροι Αχινοί”, είναι κατά της αλιείας και έτσι πήγαν στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη και έριξαν τσιμέντο ταχείας πήξεως στα δίχτυα των ψαράδων!

Μάλιστα δημοσίευσαν και την παρακάτω ανακοίνωση:

Τα ξημερώματα μίας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας του προηγούμενου διαστήματος πραγματοποιήσαμε αντισπισιστικό χτύπημα στο λιμάνι του Πόρτο Ράφτη κάτω από τη μύτη των μπάτσων. Τσιμεντώσαμε δίχτυα ψαρέματος με τσιμέντο ταχείας πήξεως, στέλνοντας την καλημέρα μας στους κυνηγούς ψαριών. Το σαμποτάζ έγινε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα δισεκατομμύρια θαλάσσια άτομα που δολοφονούνται καθημερινά από επαγγελματίες και χομπίστες κυνηγούς.

Η δολοφονία των ψαριών γίνεται με διάφορους τρόπους. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται το ψάρεμα με δίχτυα όπου το ψάρι πεθαίνει από ασφυξία, το καλάμι (συνήθες φαινόμενο χομπίστων) όπου το αγκίστρι διαπερνάει το στόμα του ψαριού, το ψαροντούφεκο, τράτες όπου τα ψάρια παγιδεύονται σε τεράστια δίχτυα προκαλώντας το θάνατο και άλλων θαλάσσιων ζώων και με άλλους λιγότερο γνωστούς τρόπους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία κανονικοποιημένη βία, πλήρως απενεχοποιημένη στην κοινωνία με αποκορύφωμα την ενσωμάτωση αυτών των βίαιων πρακτικών στους τρόπους διασκέδασης των μικρών παιδιών. Τα καλοκαίρια παρατηρείται έντονα η εικόνα παιδιών και όχι μόνο να αφαιρούν ή να βασανίζουν με απόχες τη ζωή θαλάσσιων ζώων.

Ο σπισισμός είναι ο λόγος που κανονικοποιούνται όλα τα παραπάνω και δεν περιορίζεται μόνο στα θαλάσσια ζώα. Αφορά όλα τα μη ανθρώπινα ζώα από εκείνα που χρησιμοποιούνται ως συντροφιά μέχρι και τα εκτρεφόμενα.

=======================================================

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα

=======================================================