spot_img
27 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του φωτισμού στην Γέφυρα της Πέτρου Ράλλη – Σε εξέλιξη τα έργα ανάδειξης των γεφυρών στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Αττικής

 

 

 

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του φωτισμού στην Γέφυρα της Πέτρου Ράλλη -Σε εξέλιξη τα έργα ανάδειξης των γεφυρών στο οδικό δίκτυο από την Περιφέρεια Αττικής

 

Την πλήρη αισθητική και λειτουργική μεταμόρφωση της εικόνας της Γέφυρας του Κηφισού στον ανισόπεδο κόμβο της Λεωφ. Πέτρου Ράλλη με την αναβάθμιση του φωτισμού της, ολοκλήρωσε η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των έργων που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και αφορούν την ανάδειξη των γεφυρών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

Η συγκεκριμένη γέφυρα επιλέχθηκε πρώτη, καθώς σύμφωνα με σχετικές αναφορές της τροχαίας και της ασφάλειας έχουν κατ΄ επανάληψη παρατηρηθεί παραβατικές συμπεριφορές, συσσώρευση απορριμμάτων, αλλά και κατάληψη του χώρου κάτω από το φορέα της γέφυρας.

 

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια καθάρισαν πλήρως το χώρο κάτω από τη γέφυρα, απομάκρυναν τις αφίσες και έβαψαν τις κολώνες. Παράλληλα, φωτίστηκε επαρκώς ο χώρος με φωτιστικά συστήματα led, τα οποία εξασφαλίζουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, καθώς η ισχύς τους είναι 40 kW, η οποία μπορεί να μειωθεί στα 20 kW, εφόσον υπάρξει ανάλογη ρύθμιση φωτεινότητας (dimming) στο 50%.

Πρόκειται για την πρώτη γέφυρα εκ των εφτά μεγάλων οδικών γεφυρών που αναμένεται  να φωτιστούν με υψηλής τεχνολογίας και χαμηλής κατανάλωσης φωτιστικά συστήματα  Led, μέσω αρχιτεκτονικής μελέτης φωτισμού, που σχεδιάζει και υλοποιεί η Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο τον εξωραϊσμό των δημόσιων χώρων που σχηματίζονται κάτω από το τεχνικό τμήμα των γεφυρών και τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση. O νέος φωτισμός των γεφυρών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές που έχουν διαπιστωθεί στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης,  επισήμανε σχετικά:

« Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, πετυχαίνουμε τόσο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, όσο και την αναβάθμιση της αισθητικής των υποδομών μας. Με τον νέο φωτισμό των γεφυρών, δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για τους χρήστες, αποκομίζουμε ενεργειακό όφελος και παράλληλα αποτρέπουμε παραβατικές συμπεριφορές σε δημόσιους χώρους που παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης».

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ για  να μαθαίνετε όλα τα νέα και να ειδοποιήστε για όλες τις ζωντανές μας μεταδόσεις

 

Αυτή την εβδομάδα

Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα: Καθαρισμός των χώρων γηπέδου Ερυθρού

Με συνέπεια και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία! ‍⚽ ​Χθες,...

Ραφήνα: Σύναξη των 62 Αγίων Ομολογητών Πατέρων της Τρίγλιας στην Παντοβασίλισσα

Οι εν Τριγλία Άγιοι – πατέρες της Ορθοδοξίας, ασκητές...

Ραφήνα: Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στην Λ.Φλέμινγκ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα, όταν επεισόδιο κατέληξε σε...

Φίλοι Εθνικού Πάρκου Σχινιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα 5/6 Απο τι κινδυνευει το...

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι, αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στην Λ.Φλέμινγκ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα, όταν επεισόδιο κατέληξε σε...

Φίλοι Εθνικού Πάρκου Σχινιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα 5/6 Απο τι κινδυνευει το...

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι, αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα...

Σύλλογος «Μιλτιάδης» Κάτω Σούλι Μαραθώνα: Καλοκαιρινή βραδιά στην ταβέρνα ΣΩΚΡΑΤΗΣ

Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Μιλτιάδης» Κάτω Σούλι Μαραθώνα ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ελάτε να διασκεδάσουμε...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Σκεπαστή που μοιράζεται ή … και ΌΧΙ!

Αφράτες, φρεσκοψημένες πίτες αγκαλιάζουν ζουμερό γύρο χοιρινό και κοτόπουλο,...

Ψυχολογία: Η μετάβαση από την Οικογένεια Καταγωγής στη δική μας Οικογένεια

Η μετάβαση από την οικογένεια στην οποία μεγαλώσαμε στη...

RPN.GR