Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής : Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μαθητές …

426

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας χαιρετίζει το μεγάλο συλλαλητήριο και τους χιλιάδες μαθητές που ένωσαν για μια ακόμη φορά τις φωνές τους και διεκδίκησαν τη μόρφωση και τη ζωή που τους αξίζει.

Οι γονείς ήμασταν εκεί και συμπορευτήκαμε μαζί με τους παιδιά μας στον δίκαιο αγώνα τους για ένα σχολείο που μορφώνει και δεν εξοντώνει!

Μαζί με τους μαθητές που έσπασαν το τείχος της τρομοκρατίας και των απειλών του υπουργείου και της κυβέρνησης που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους επιβάλλουν τη σιωπή.

Οι μαθητές σήκωσαν και πάλι κεφάλι απέναντι σε μια πολιτική κι ένα σύστημα που τους θέλει με σκυμμένη συνείδηση, απελπισμένους νέους και αναλώσιμους  και  μας  έδωσαν και  αυτοί  ένα  μάθημα  ότι  «Θέλουν ένα σχολείο δημιουργικό, και  όχι κέντρο εξεταστικό».

Με το σύνθημα «οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δόθηκαν ποτέ», δίνουμε  λοιπόν στα παιδιά μας το παράδειγμα της διεκδίκησης, το παράδειγμα να μη μένουν θεατές σε αυτό που τους συμβαίνει, να βγαίνουν μπροστά, να προσπαθούν καθημερινά να αλλάξουν τη ζωή τους. Αθήνα, 12 Φλεβάρη 2020

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε :

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Σύσκεψη της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, το οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Στην Σύσκεψη συμμετείχαν αντιπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. από 37 Ενώσεις Γονέων της Αττικής. Ανταλλάχθηκε η πείρα από τις διεκδικήσεις ανά περιοχή και αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για την συνέχισή τους και τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων τόσο από την Ομοσπονδία όσο και μεταξύ τους.

Το κύριο θέμα που απασχόλησε την Σύσκεψη ήταν η αναβάθμιση του ρόλου των Συλλόγων Γονέων με ιδιαίτερη έμφαση στην μαζικότητα και την διεκδίκηση σαν απαραίτητα στοιχεία για την επίλυση των ολοένα και πιο οξυμένων προβλημάτων της Παιδείας στην Περιφέρειά μας και την χώρα μας.

Από τις ομιλίες των αντιπροσώπων, αναδείχθηκε για μία ακόμα φορά η κοινότητα των προβλημάτων που απασχολούν τις Ενώσεις Γονέων της Περιφέρειας Αττικής, σε τομείς όπως:

  • Το Κτιριακό, με σχολεία που δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας και λειτουργίας, με παντελή έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης και με την κυβέρνηση έτοιμη να ξεζουμίσει ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας μέσω των ΣΔΙΤ για νέα σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • Η ΕιδικήΑγωγή, όπου πολλαπλασιάζονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, χωρίς την απαραίτητη παράλληλη στήριξη μέσα στην τάξη.
  • Οι ελλείψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Η ολοένα και αυξανόμενη απαίτηση των διευθυντών των σχολείων για οικονομική ενίσχυση από τους Συλλόγους Γονέων, την ίδια στιγμή που έχουν μειωθεί δραματικά οι επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών.
  • Τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα των γονιών για φροντιστήρια ακόμα και από το Δημοτικό.

Για όλα τα παραπάνω, δεσμεύτηκε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να συντονίσει την δράση των Ενώσεων.

καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους της Περιφέρειας, έξω από την Κτ.Υπ. την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στις 9.00 π.μ., προκειμένου να διεκδικήσουμε σχολικά κτίρια σύγχρονα και ασφαλή που να καλύπτουν τις ανάγκες μας

Αθήνα, 11 Φλεβάρη 2020