Ορκίστηκε Ελληνίδα η συγγραφέας Victoria Hislop

171

H συγγραφέας Victoria Hislop είναι πλέον και επίσημα Ελληνίδα πολίτης. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή του υπουργείου Εσωτερικών, από το γενικό γραμματέα Ιθαγένειας, Αθανάσιο Μπαλέρμπα.

Η τιμητική της πολιτογράφηση ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Φτάνουμε στο τελικό στάδιο της τιμητικής πολιτογράφησης της κας Victoria Hislop. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, είχε προγραμματίσει, εδώ και καιρό, αυτήν τη μικρή τελετή σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά της κυρίας Hislop στον ελληνικό λαό και στις ελληνικές παραδόσεις. Δυστυχώς, λόγοι υγείας, που είναι γνωστοί, τον υποχρεώνουν να μην παραβρίσκεται. Σήμερα, είναι εδώ η κα Hislop για να ορκιστεί ως Ελληνίδα πολίτης. Η προσφορά της είναι ιδιαίτερα σημαντική και γνωστή σχεδόν σε όλους», τόνισε όταν την υποδέχθηκε.

Η Victoria Hislop, από την πλευρά της, δήλωσε πως ήθελε να πει δυο λόγια μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Είναι, σήμερα, μία πάρα πολύ σημαντική ημέρα, γιατί για πολλά χρόνια έχω αγαπήσει την Ελλάδα. Αυτό δεν είναι μυστικό, που αγαπάω τους ανθρώπους, το τοπίο, την κουλτούρα, όλα αυτά. Αυτό δεν είναι δύσκολο, να αγαπήσω την Ελλάδα έτσι, αλλά λένε οι άνθρωποι ότι η Ελλάδα είναι κάτι πιο πολύ από αυτό. Το σημαντικό είναι να αγαπήσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, όχι μόνο την ομορφιά. Κι εγώ, εδώ και πολλά χρόνια, αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πολύ μεγάλη τιμή σήμερα», ανέφερε.

Ο Αθανάσιος Μπαλέρμπας της προσέφερε εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών μία σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη: Ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών, σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου (325-300 πΧ).

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά, τιμή και ευγνωμοσύνη το γεγονός της απονομής σε εσάς της ελληνικής ιθαγένειας για όλο τον Ελληνισμό. Χαίρομαι πολύ διότι είμαι σίγουρος ότι πλέον απευθύνομαι επίσημα σε μια πρέσβειρα του Ελληνισμού, παγκόσμια. Έχοντας προσφάτως διαβάσει το βιβλίο σας “Όσοι αγαπιούνται”, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αγαπιέστε πολύ και από πολλούς», έγραφε η κάρτα του κυρίου Θεωδορικάκου που το συνόδευε.

Η Veronica Hislop δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της.