Όταν η αγάπη για την μαγειρική συναντά το ταλέντο…

1167

Την λένε Μαρία.Μαρία Πιστέντη και γεννήθηκε στην Κύπρο.

Η Μαρία Πιστέντη με τον αγαπημένο της γιο

Γεννήθηκε με ένα ταλέντο να ακούει μυρωδιές,να ανακατεύει γεύσεις και να δημιουργεί αριστουργήματα.

Γιατί έργα τέχνης δεν είναι μόνο οι πίνακες ζωγραφικής ή τα γλυπτά!Καλλιτέχνης δεν είναι μόνο αυτός που τραγουδά θεικα ή χορεύει υπέροχα!

Ταλέντο είναι να ευφραίνεις ουρανίσκους,να παίρνεις δυο λαχανικά,ένα κομμάτι κρέας,λίγο αλεύρι και ένα αβγό,και όλο αυτό να το κάνεις απόλαυση.

Γιατί,όπως και να το κάνουμε,το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και η Μαρία είναι πολύ καλή σε αυτό!

Κάθε μέρα δημιουργεί ξεχωριστά μενού,το ένα πιάτο της είναι καλύτερο από το άλλο,και τελικά,δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις!Όλα πασπαλισμένα με θεσπέσια,μυρωδάτα μπαχαρικά,γιατί εκεί είναι το μυστικό της μαγειρικής,στα μυρωδικά και στα μπαχαρικά!

Αλλά εκεί που η Μαρία ”δίνει ρέστα” είναι στα γλυκά της!

Μελομακάρονα με μαραθώνειο μέλι,κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο Ηπείρου και καβουρδισμένα Ελληνικά αμύγδαλα,βασιλόπιτα Σμυρνέικη,Chritmas Cake από την πατροπαράδοτη συνταγή της μητέρας της,φανταστικά γλυκά κουταλιού-καρυδάκι.περγαμόντο,πορτοκάλι,κυδώνι,και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Και κάτι που θα σας εκπλήξει!Η Μαρία φτιάχνει εκπληκτικό λικέρ ρόδι που το στέλνει μέχρι και στην Σιγκαπούρη!

Μαρία έχεις ανεβάσει τον πήχυ πολύ ψηλά και μας έχεις καλομάθει.Και μάθαμε ότι κάνεις ριζική ανακαίνιση στην ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ σου και έχεις βάλει πλώρη για την κορυφή!

Γιατί η μαγειρική είναι αγάπη,και η Μαρία ξέρει να αγαπά!Κατερίνα Τράση