spot_img
26.2 C
Rafina
Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2026
spot_img

Ουρές για λαγάνα και χαλβά στους φούρνους – Ανοιχτή η Βαρβάκειος

 

 

Σε γιορτινό κλίμα κινείται από τα ξημερώματα η Αθήνα, με χιλιάδες πολίτες να σπεύδουν κυριολεκτικά για τα τελευταία ψώνια του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Σήμερα, Καθαρά Δευτέρα η Βαρβάκειος Αγορά, τα ιχθυοπωλεία και τα αρτοποιεία της πόλης θα είναι ανοιχτά έως και αργά το μεσημέρι για τους… αργοπορημένους και όσους θέλουν να πετύχουν καλύτερη τιμή.

Η Βαρβάκειος Αγορά είναι ανοιχτή από τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής έως και αργά το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους λίγο πριν το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Η κίνηση ήταν αυξημένη ήδη από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, ωστόσο σήμερα κορυφώνεται. Οι πάγκοι των ιχθυοπωλείων συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, με γαρίδες, καλαμάρια, χταπόδια και θράψαλα να βρίσκονται σταθερά στις πρώτες επιλογές για το παραδοσιακό τραπέζι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Χταπόδι: 16 – 24 ευρώ/κιλό

Γαρίδες: 15 – 17 ευρώ/κιλό

Καλαμαράκια: 20 ευρώ/κιλό (φρέσκα) – 10 ευρώ/κιλό (κατεψυγμένα)

Σουπιές: 14 – 17 ευρώ/κιλό

Αρκετοί καταναλωτές κάνουν έρευνα αγοράς μέχρι και την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι όσο περνά η ώρα θα υπάρξουν μικρές μειώσεις στις τιμές.

Ανοιχτή από το πρωί της Κυριακής έως και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας παραμένει και η Αγορά του Ρέντη, εξυπηρετώντας επαγγελματίες και ιδιώτες.

Την ίδια ώρα, εικόνες συνωστισμού καταγράφονται έξω από γνωστά αρτοποιεία στο κέντρο της Αθήνας. Η λαγάνα έχει την τιμητική της, με την απλή εκδοχή να ξεκινά από 3,5 ευρώ, ενώ οι γεμιστές – με ελιά ή ντομάτα – φτάνουν έως και τα 5 ευρώ.

Οι ουρές ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά για τον… βασιλιά του σαρακοστιανού τραπεζιού.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η ζήτηση για χαλβά, βασικό στοιχείο του σαρακοστιανού τραπεζιού. Σε γνωστό φούρνο στη Δραπετσώνα, οι ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς, με τους καταναλωτές να προμηθεύονται τόσο λαγάνα όσο και παραδοσιακό χαλβά σε διάφορες γεύσεις.

Αυτή την εβδομάδα

Όταν η Νέα Μάκρη πήγαινε σινεμά: Η ιστορία του θρυλικού «Σινέ Μάκρη»

Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι θερινοί...

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Εμπλοκή της άγκυρας του «Superferry» σε συρματόσκοινο – Απέπλευσε με 705 επιβάτες

Πρόβλημα με την άγκυρά του αντιμετώπισε το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο...

Ραφήνα: Πως ανακοίνωσε το Λιμενικό τον θάνατο του υπάρχου του Superferry Αντώνη Βιδάλη

Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος: Τις πρωινές ώρες σήμερα,...

Φωτιά στη Βοιωτία: Εθελοντής έσωζε ξένα σπίτια, ενώ το δικό του γινόταν στάχτη

Μία ανθρώπινη ιστορία που συμπυκνώνει το μέγεθος της καταστροφής...

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Έλληνας και ένας Δανός από τη σύγκρουση δύο ελικοπτέρων

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς...

RPN.GR