Ούτε χρόνο δεν έχει κλείσει στην ΕΛ.ΑΣ ο ειδικός-φρουρός και εκβιαστής των 40.000 ευρώ(φωτο)

328

Ο 22χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος, μαζί με ακόμα ένα άτομο, κατηγορείται ότι εκβίασε και απέσπασε από επιχειρηματία 40.000 ευρώ,δεν έχει κλείσει καν χρόνο στο Σώμα, και όμως φέρεται να εμπλέκεται σε δύο σοβαρές υποθέσεις:

Η πρώτη είναι η χθεσινή ληστεία της Αργυρούπολης σε βάρος του εμπόρου αυτοκινήτων, ενώ η δεύτερη είναι στις 6 Απριλίου, σε μια περίεργη κατόπτευση έξω από το σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπου συνελήφθη από συναδέλφους του να περιφέρεται χωρίς λόγο φέροντας στη μηχανή του φάρους που είχαν κλαπεί από την ομάδα ΔΙΑΣ.

Ο ειδικός φρουρός, μαζί με τον συνεργό του, πήγαν χθες, λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί, στο διαμέρισμα του επιχειρηματία στο Ελληνικό, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποιούν αστυνομικό έλεγχο. Στη συνέχεια του ζήτησαν 40.000 ευρώ για να μην του αφήσουν, όπως είπαν, ναρκωτικά στο σπίτι και κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το θύμα υπέκυψε στον εκβιασμό και έδωσε το ποσό που του ζήτησαν οι δράστες, οι οποίοι αμέσως μετά έφυγαν από το διαμέρισμα. Στη συνέχεια κλήθηκε η Άμεση Δράση και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν μετά από λίγα λεπτά τον ειδικό φρουρό και τον βοηθό του, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Παράλληλα με τους δύο δράστες συνελήφθη και ο επιχειρηματίας που έκανε την καταγγελία, γιατί, την ώρα που έφτασε στο διαμέρισμά του η Αστυνομία, προσπάθησε να πετάξει μια σακούλα η οποία περιείχε κάνναβη.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σήμερα, ο ειδικός φρουρός και ο συνεργός του οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Ο λόγος για τον ειδικό φρουρό Ε.Π., φωτογραφίες του οποίου παρουσιάζει το zougla.gr.