spot_img
33.2 C
Rafina
Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2026
spot_img

Παγκόσμια Ημέρα Νερού – Ψηφιακές Εκδρομές στην Έδεσσα- «Έδεσσα σημαίνει πόλη των νερών»

 

 

Παγκόσμια ημέρα νερού και στην Έδεσσα την πόλη των νερών εδώ και 3000 χρόνια το νερό σμιλεύει τον βράχο της πόλης. Χιλιάδες μαθητές κάθε χρόνο επισκέπτονται την Έδεσσα για να θαυμάσουν από κοντά το μεγαλείο της φύσης, το δέλτα του Εδεσσαίου ποταμού και τους Καταρράκτες της Έδεσσας που βρίσκονται στην άκρη του βράχου δίπλα στην παλιά πόλη το Βαρόσι και το υπαίθριο μουσείο νερού μέσα στο πάρκο με τα αιωνόβια πλατάνια.

Φέτος λόγω της πανδημίας η Έδεσσα σεβόμενη αυτή την σχέση με τους μαθητές και τους φοιτητές οργανώνει ψηφιακές εκδρομές αλληλεπιδραστικού διαλόγου σε παιδιά δημοτικών σχολείων απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Τις ψηφιακές εκδρομές διοργανώνει στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας όπως δηλώνει η πρόεδρος κ.Νατάσα Ιατρίδου, μέσα από το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, με online συνδέσεις στους Καταρράκτες της Έδεσσας και το πάρκο Καταρρακτών.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τουρισμού Ευάγγελο Κυριακού κάθε προορισμός που σέβεται το υδάτινο περιβάλλον πρέπει να προσπαθεί να αναδείξει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της βιώσιμης ανάπτυξης. Εμείς εδώ στην Έδεσσα, συμπληρώνει, παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί μας έλειψαν: το ανοιξιάτικο χαμόγελο των παιδιών, η λαχτάρα να μάθουν μέσα από την διερευνητική τους ματιά αλλά και οι απίστευτες ερωτήσεις που δεχόμαστε κάθε χρόνο για το πράσινο και το νερό στην Έδεσσα & την Ορεινή Πέλλα. Για όσο λοιπόν διαρκούν οι απαγορεύσεις λόγω πανδημίας, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να λείψει η σχέση των μαθητών με τις εκδρομές και έτσι οργανώνουμε ως προορισμός μια από τις πρώτες οργανωμένες ψηφιακές εκδρομές στην Ελλάδα. Οι Δρόμοι του Νερού στην ψηφιακή εποχή.

Στην Έδεσσα, το νερό είναι πρωταρχικό στοιχείο ζωής και μέσα από την ψηφιακή εκδρομή, οι μαθητές καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι το καθαρό νερό για τα προϊόντα της κάθε περιοχής και πόσο η κατοίκηση μέσα στο χρόνο επηρεάζεται από αυτό. Η αλληλεπιδραστική ψηφιακή οικοξενάγηση οργανώνεται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές που στόχο έχουν να ενθαρρύνουν και να ευαισθητοποιήσουν τους συμμετέχοντες για να ακολουθήσουν μια εκδρομή που σίγουρα δεν έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά μιας πραγματικής εκδρομής σε ένα τόπο, ωστόσο μπορεί να καλύψει ένα μικρό κενό, μέσα από την τεχνολογία.  Το πρόγραμμα της ψηφιακής εκδρομής οργανώνεται στα πλαίσια της Edessa City Card, της κάρτας πόλης της Έδεσσας και χρειάζεται απαραίτητα ηλεκτρονικό αίτημα-κράτηση από την σχολική μονάδα ή την τάξη μέσα από τον δικτυακό τόπο της Έδεσσας www.edessacity.gr. Περισσότερες πληροφορίες, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Έδεσσας, Πάρκο Καταρρακτών Έδεσσα 2381020300.

Αυτή την εβδομάδα

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Ο Δήμος Ραφήνας- Πικερμίου θέτει σε δημόσια διαβούλευση το...

ΝΕΑ

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ Μαραθώνος στο Αλιβέρι Ευβοίας- 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ Seaside Run»

Μονοήμερη εκδρομή του ΤΕΛΜΗΣΣΟΥ στο Αλιβέρι Ευβοίας 2ο «ΤΑΜΥΝΑΙ...

Μάλλια: 40χρονη πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει τη φίλη της, μπροστά στα 3 ανήλικα παιδιά της

Νεότερες πληροφορίες αλλάζουν την αρχική εικόνα για την τραγωδία...

Υπόθεση Marfin: Στην Αθήνα την Πέμπτη η 46χρονη μετά την έκδοσή της από τη Βρετανία

Στην Ελλάδα επιστρέφει την Πέμπτη 6 Αυγούστου η 46χρονη...

Σπάτα Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Μήνες μετά, πόσο πραγματικά άλλαξε η εικόνα;

Πόσο εύθραυστο μπορεί να είναι το σύστημα που κρατά...

RPN.GR