spot_img
24.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Παιδική πορνογραφία: Δίωξη για κατοχή υλικού σε γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων

 

 

 

δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας αντιμετωπίζει o γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Βασίλης Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του επικεφαλής του παιδικού τμήματος γνωστού εκδοτικού οίκου.

Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου 2022 προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης έπειτα από δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ

Σε βάρος του ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπειτα από σάρωση που πραγματοποίησαν στο διαδίκτυο με ειδικό λογισμικό που εντοπίζει αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Τι βρέθηκε στο σπίτι του γνωστού συγγραφέα παιδικών βιβλίων

Κατόπιν ενημέρωσης των αρμόδιων δικαστικών αρχών πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε σκληρό δίσκο βρέθηκαν περισσότερα από 90 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ορισμένα από τα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών. Ο συλληφθείς δεν έδωσε προανακριτική απολογία.

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι αναζήτησε και κατέβασε τα συγκεκριμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας για επαγγελματικούς λόγους προκειμένου να προχωρήσει στη συγγραφή βιβλίου με συναφές θέμα – αντικείμενο.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που διέταξαν τη προφυλάκισή του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας – κακουργηματικού χαρακτήρα – σε βάρος ατόμου, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές, μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκε χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστοτόπους – εφαρμογές και κατείχε πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου και προέκυψε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, ενώ από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια εντοπίστηκε πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπου παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και ακολούθως διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Αυτή την εβδομάδα

Ραφήνα: Πριν καιρό είχε εκτυλιχθεί πάλι επεισόδιο στο ίδιο βενζινάδικο με τον 52χρονο που τραυμάτισε 2 άτομα

Σοκάρει μαρτυρία για το αιματηρό επεισόδιο στη Ραφήνα: Νέα στοιχεία...

Ορόσημο Ραφήνας: Θέματα και απαντήσεις Λατινικών, Πληροφορικής και Χημείας – Πανελλαδικές 2026

Τα θέματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή (05/06)...

Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα: Καθαρισμός των χώρων γηπέδου Ερυθρού

Με συνέπεια και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία! ‍⚽ ​Χθες,...

Ραφήνα: Σύναξη των 62 Αγίων Ομολογητών Πατέρων της Τρίγλιας στην Παντοβασίλισσα

Οι εν Τριγλία Άγιοι – πατέρες της Ορθοδοξίας, ασκητές...

ΝΕΑ

Ραφήνα: Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στην Λ.Φλέμινγκ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα, όταν επεισόδιο κατέληξε σε...

Φίλοι Εθνικού Πάρκου Σχινιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα 5/6 Απο τι κινδυνευει το...

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση

Το κατάστημα της ACS στο Πικέρμι, αναζητά υπάλληλο Reception για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητα προσόντα...

RPN.GR