Πάμε για απαγόρευση κυκλοφορίας;

505

Νέα ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του law&order.gr, ο κ. Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει ότι θα απαγορευτεί η κίνηση στις εθνικές οδούς και στα πάρκα, ενώ για να κινηθεί κάποιος θα πρέπει προηγουμένως με sms να ενημερώνει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε.

Αν και οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε περίπου τρεις ώρες, είναι δεδομένο ότι οι αποφάσεις λήφθηκαν στις συνεχείς συσκέψεις που έγιναν και σήμερα στο Μαξίμου, μετά και τις «ουρές» που είδαμε στα διόδια, από ταξιδιώτες που αντιλήφθηκαν την «καραντίνα» και τους περιορισμούς ως ευκαιρία για… διακοπές και επίσκεψη στο χωριό, θέτοντας σε κίνδυνο -εκτός από τον εαυτό τους- τις τοπικές κοινωνίες.

Άλλωστε, οι χτεσινές προειδοποιήσεις του κ. Χαρδαλιά ότι «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι και όλα τα μέτρα είναι μπροστά μας» ήταν άκρως ενδεικτικές της κατεύθυνσης που έχει δοθεί.

Επίσης, σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο ερώτημα για ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας είπε ότι «θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται», «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».