Παναγία Παντοβασίλισσα : Μνημόσυνο και για την ψυχή που έχει μείνει στα “αζήτητα”!

460

Ψυχοσάββατο Πεντηκοστής και στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παντοβασίλισσας, οι ιερείς Δημήτριος Μπακόπουλος, Απόστολος Βούλγαρης και Απόστολος Δάμκαλης, μνημόνευσαν περισσότερα απο 2.000 ονόματα κεκοιμημένων αδερφών μας , ιδιαίτερη όμως αίσθηση έκανε η αναφορά του πατρός Δημητρίου Μπακόπουλου, που ανέφερε ότι το Μνημόσυνο του Ψυχχοσάββατου της Πεντηκοστής τελέσθηκε υπέρ του ή της δούλη του Θεού, θύμα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, που παραμένει στα αζήτητα και η σωρός εδώ και ένδεκα μήνες είναι στα ψυγεία του κοιμητηρίου του Σχιστού.

“Γι΄αυτή την ψυχή που δεν αξιώθηκε του διατεταγμένου μνημοσύνου , τελέσαμε σήμερα στο Ναό μας Μνημόσυνο. Αλλά και για τους υπόλοιπους αδερφούς μας που ετελεύτησαν και δεν αξιώθηκαν μνημοσύνου βρισκόμαστε σήμερα εδώ” ανέφερε ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος.

“Η Αγία μας Εκκλησία νοιάζεται για όλους γι’ αυτό και τα Ψυχοσάββατα είναι ξεχωριστή ημέρα να θυμηθούμε και να προσευχηθούμε για τους κεκοιμημένους αδερφούς μας” ανέφερε ο π. Απόστολος Βούλγαρης, ενώ ο π. Απόστολος Δάμκαλης αναφέρθηκε στη σημασία των μνημοσύνων στα οποία η εκκλησία μας καλεί σε μία παγκόσμια ανάμνηση «πάντων των απ’ αιώνος κοιμηθέντων ευσεβώς επ’ ελπίδι αναστάσεως ζωής αιωνίου».