spot_img
21.5 C
Rafina
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2026
spot_img

Παναγία των Παρισίων: Για πρώτη φορά έπειτα από 217 χρόνια, δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης και του καμπαναριού – Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης

 

 

Για πρώτη φορά τα τελευταία 200 και πλέον χρόνια, οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανοικοδόμησης μετά την καταστροφική φωτιά.

«Δεν θα τελεστεί μεταμεσονύχτια τελετή στη Νοτρ Νταμ. Η τελευταία φορά που αυτό συνέβη ήταν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Από το 1803, τελούνταν πάντα χριστουγεννιάτικες τελετές στην Παναγία των Παρισίων» είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου της επισκοπής του Παρισιού.

Η πυρκαγιά της 15ης Απριλίου προκάλεσε την κατάρρευση της στέγης και του καμπαναριού με το βέλος του, παρά το γεγονός ότι τα κεντρικά καμπαναριά και οι εξωτερικοί τοίχοι σώθηκαν, μαζί με θρησκευτικά κειμήλια και ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.

«Είναι οδυνηρό, διότι θα μας άρεσε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στην Παναγία των Παρισίων, όμως, την ίδια ώρα, νιώθουμε και ελπίδα: συνεχίζουμε τις διαδικασίες ανοικοδόμησης, για παράδειγμα αυτός ο τεράστιος γερανός θα βοηθήσει να μεταφέρουμε αυτό το ικρίωμα» είπε ο μονσινιόρ Πατρίκ Σοβέ, υψηλόβαθμος κληρικός του καθεδρικού ναού.

«Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ελπίδας. Ας είμαστε υπομονετικοί, άλλα 4 χρόνια» συμπήρωσε ο Σοβέ, καλώντας όσους πιστούς συνήθισαν να προσέρχονται στην Παναγία των Παρισίων για τα Χριστούγεννα να πάνε στον κοντινό ναό Σεν Ζερμέν λ’ Οξερουά, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες του Παρισιού.

Στην Παναγία των Παρισίων έγινε η τελετή στέψης του Ναπολέοντα, ως αυτοκράτορα, το 1804.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Αυτή την εβδομάδα

Μάτι: «Δεν σταματούμε, δεν υποκύπτουμε» – Νέα παρέμβαση συγγενών θυμάτων και εγκαυματιών

Στις δικαστικές αίθουσες βρέθηκαν για ακόμη μία φορά συγγενείς...

Νέος Βουτζάς: Έντονη διαμαρτυρία για τη μείωση των λεωφορειακών δρομολογίων από 34 σε 17

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις αλλαγές στη συγκοινωνιακή...

Σπάτα: Έκκληση για μάρτυρες τροχαίου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Έκκληση για πληροφορίες απευθύνει οδηγός που, σύμφωνα με την...

Γεράσιμος Βουδούρης για το ιατρείο στο Κολωνάκι: «Όλοι γνώριζαν για την πλασμαφαίρεση»

Σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του ιατρείου στο Κολωνάκι,...

ΝΕΑ

Μεγάλη νησιώτικη γιορτή στο Πικέρμι με την Αθλητική Ένωση Πικερμίου

Μια μεγάλη γιορτή με άρωμα Αιγαίου διοργανώνει η Αθλητική...

Πικέρμι: Η εβδομάδα στρώνει τραπέζι στο Οβελιστήριο των Φίλων

Κάθε ημέρα και μια διαφορετική σπιτική γεύση! Στο Οβελιστήριο...

RPN.GR