Παναγιώτης Γαβριήλ : Καμία ανοχή σε μειοψηφίες “κουκουλοφόρων” που κρύβονται πίσω από τους μαθητές και τους αμαυρώνουν.

225

Μετά την εικόνα που αντικρίσαμε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Ραφήνας είμαι αναγκασμένος με την ιδιότητα του αιρετού και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής μας επιτροπής να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.

Δεν είναι πολλά τα χρόνια πίσω που πέρασα κι εγώ όπως όλοι από τις αίθουσες των σχολειών μας, και μετά τα φοιτητικά αμφιθέατρα. Μου είναι ακόμη νωπές , οικείες οι εικόνες, η αίσθηση, τα προβλήματα , οι τριβές, οι παρέες. Το σχολείο και το πανεπιστήμιο ήταν για πολλά χρόνια το δεύτερο σπίτι μας για πολλούς από εμάς.

 Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες να κρατήσουμε τα σχολεία μας σε υψηλό επίπεδο, αλλά και να τα «οχυρώσουμε» στο βαθμό που μπορούσαμε έναντι του covid-19 με σειρά αλλεπάλληλων μέτρων.

 Αυξήσαμε άμεσα τον αριθμό του προσωπικού καθαριότητας κατά +50% από την πρόβλεψη του νόμου με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των σχολικών επιτροπών.

-Στηρίξαμε τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας ως δίκαια και κάναμε κι εκεί κινήσεις, με διάλογο, ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Η εικόνα βανδαλισμού όμως του «δεύτερου σπιτιού» μας , που αντιμετωπίσαμε το βράδυ είναι καθαρά προϊόν βίαιης δράσης από μια μειοψηφική ομάδα «κουκουλοφόρων» , που κρύβονται πάντα και επιμελώς πίσω από τη μαθητική κοινότητα, προβοκάροντας τον ίδιο τους τον αγώνα και τα αιτήματά τους.
Μιας ομάδας κρυμμένων πάντα στο σκοτάδι, που αμαυρώνουν τη μαθητική κοινότητα, και επιβάλουν με τη βία και το έτσι θέλω την «άποψή» τους, έναντι των πολλών.
Σήμερα η «άποψή» τους ήταν να σπάσουν, να καταστρέψουν, να διαλύσουν μέσα σε λίγες ώρες ό,τι βρήκαν μπροστά τους, το σπίτι των μαθητών, των καθηγητών, των γονιών, όλων μας και να εξαφανιστούν.

Αυτή η μειοψηφία του έτσι θέλω, ΔΕΝ κάνει αγώνα. ΔΕΝ διεκδικεί. Τραμπουκίζει και βανδαλίζει τη νύχτα όσα όλοι μας κτίζουμε τη μέρα. Δεν ξέρω καν αν είναι στη μαθητική κοινότητα των παιδιών μας που διεκδικούν. Δεν μπορεί να είναι. Δε θέλω να πιστέψω καν ότι είναι. Μόνο τους αμαυρώνει.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε μειοψηφίες «κουκουλοφόρων» της νύχτας, στη βία και την καταστροφή της περιουσίας όλων μας.

Παναγιώτης Γαβριήλ
Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα