Παναγιώτης Λάμπρου:Κάποιοι παίζουν παιχνίδι με το Κέντρο Υγείας Σπάτων

342

Η δημοσίευση που ακολουθεί προέρχεται από τον δημοτικό Σύμβουλο Σπάτων-Αρτέμιδος και διασώστη του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Λάμπρου.

Τις τελευταίες μέρες παίζεται ένα παιχνίδι από κάποιους σχετικά με την λειτουργία του ΚΥ Σπάτων.
Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχουν αντισηπτικά,δεν τηρούνται τα μέτρα Covid-19,δεν υπάρχουν γιατροί κλπ.
Ως απλός πολίτης αλλά και ως επαγγελματίας υγείας σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το ΚΥ Σπάτων για να δω με τα μάτια μου τι συμβαίνει,αν ισχύουν αυτά που λένε κάποιοι και να μιλήσω με τους υγειονομικούς συναδέλφους μου.
Φτάνοντας είδα κόσμο έξω από το ΚΥ που περίμενε υπομονετικά τη σειρά του για να μπει μέσα και να εξεταστεί ή να κάνει συνταγογράφηση.
ΚΑΝΕΙΣ δεν έμπαινε μέσα χωρίς να θερμομετρηθεί από τον γιατρό που βρίσκεται στην πόρτα και χωρίς να απαντήσει στις σύντομες ερωτήσεις του.
Μπαίνοντας μέσα παντού υπήρχαν αντισηπτικά και ΟΛΟΙ φορούσαν μάσκες.
Μίλησα αρκετή ώρα με την υπεύθυνη του ΚΥ γιατρό Τσίβου Ερρίκα θέτοντας της όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια που προσπαθούν κάποιοι να περάσουν.
Με διαβεβαίωσε ότι εκτός από ελάχιστες ελλείψεις το ΚΥ λειτουργεί σε πολύ καλό επίπεδο.Κάθε μέρα λειτουργούν δύο ιατρεία για επείγοντα περιστατικά και τα τακτικά ιατρεία λειτουργούν σε αρκετά καλό βαθμό.Εδώ θέλω να σας ενημερώσω ότι και εγώ μπαίνοντας στο idika.gr διαπίστωσα ότι στις περισσότερες ειδικότητες υπάρχουν κενά ραντεβού σε κοντινές ημερομηνίες.Εξαίρεση αποτελούν τα ραντεβού με παθολόγο που όμως καλύπτονται από τους γενικούς γιατρούς,με 1ο διαθέσιμο ραντεβού την 1/9/2020.
Όποιος θέλει μπορεί να το διαπιστώσει μόνος του μπαίνοντας στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Δεν παίζουμε Πολιτικά παιχνίδια με την υγεία.
Δεν λέμε ότι μας κατέβει χωρίς να ισχύει.
Η υγεία είναι ένα αγαθό και δεν πρέπει να μπλέκεται σε πολιτικά κουτσομπολιά ή συζητήσεις καφενείου.
Οι εργαζόμενοι στην υγεία δίνουν την ψυχή τους για το λειτούργημα που επιτελούν.
Οι εργαζόμενοι στο ΚΥ Σπάτων προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και αυτό το γνωρίζω καθότι συνεργάζομαι πολλά χρόνια μαζί τους.
Κλείνοντας θα παρακαλέσω να κλείσετε τα αυτιά σας σε όλα τα αρνητικά σχόλια του τύπου το ΚΥ κλείνει,υπολειτουργεί κλπ γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Παράπονα πάντα θα υπάρχουν αλλά ας σκεφτούμε όλοι ότι αν δεν υπήρχε το ΚΥ Σπάτων που θα πηγαίναμε….στα κοντινότερα που είναι του Κορωπίου και της Ραφήνας.
ΥΓ1.Οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας σε προσωπικό και υλικά υπήρχαν,υπάρχουν και μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Με καλή θέληση από όλες τις πλευρές μπορούν να λυθούν πολλά προβλήματα
ΥΓ2.Η συγκεκριμένη ανάρτησή μου έχει να κάνει με το τι διαπίστωσα εγώ σήμερα.Εάν τις προηγούμενες μέρες υπήρχε έλλειψη σε αντισηπτικά ή προσωπικό δεν μπορώ να το γνωρίζω.