Πάνω από 100 οι έλεγχοι για τον Covid 19 χθες στο λιμάνι της Ραφήνας

399

 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ να πραγματοποιηθούν επιδημιολογικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid19 σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους, στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ειδικότερα, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο οποίος συντόνιζε τη διαδικασία, στο λιμάνι του Πειραιά διενεργήθηκαν περίπου 200 έλεγχοι και στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 100, σε πολίτες όλων των ηλικιακών ομάδων και από διαφορετικούς προορισμούς,με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων.

Στο λιμάνι της Ραφήνας παρόντες ήταν εκτός από τον Γιώργο Πατούλη,ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς,ο Πρόεδρος Σπύρος Χρυσοφώτης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Δ. Γκικάκη και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ραφήνας Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Τα ειδικά κλιμάκια διενήργησαν ελέγχους και σε λιμενικούς υπαλλήλους, με δεδομένο ότι είναι οι πρώτοι κρατικοί λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους επιστρέφοντες ταξιδιώτες.

Μετά  την ολοκλήρωση της δράσης, σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με στοχευμένες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων. Μόνος στόχος μας είναι να παραμείνει η χώρα μας ασφαλής και να προστατεύσουμε τους πολίτες μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλη καθώς  και την εντεταλμένη σύμβουλο εθελοντισμού της Περιφέρειας Ε. Μπαρμπαγιάνη για τους δεκάδες εθελοντές που διέθεσαν και οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση της δράσης, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους Ιατρούς και νοσηλευτές που συμμετείχαν. Παράλληλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του λιμενικού σώματος στον Πειραιά και στη Ραφήνα, για την άψογη συνεργασία, τη στήριξη και τη βοήθεια τους.

Τεστ και για τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας Σπύρο Χρυσοφώτη