Πανόραμα Παλλήνης : Θρασύτατη ληστεία

2875

Δυο ληστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, βρέθηκαν ένα βράδυ έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Πανόραμα Παλλήνης, τις κινήσεις της οποίας φαίνεται πως είχαν παρακολουθήσει νωρίτερα.

Στις προσπάθειές τους να εισβάλουν σε αυτό, έγιναν αντιληπτοί από ζευγάρι γειτόνων, με τον άντρα να τους φωνάζει, προσπαθώντας να τους αποτρέψει. Εκείνοι, απτόητοι, συνέχισαν το «έργο» τους, έσπασαν τα ρολά ασφαλείας και τα τζάμια στα παράθυρα και παρά το γεγονός πως ξεκίνησε να χτυπά ο συναγερμός, μπήκαν στο σπίτι και «μάζεψαν» τα είδη αξίας που βρήκαν.

Στο μεταξύ, κάτοικοι από τα γύρω σπίτια που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, κάλεσαν το 100 και άρχισαν να φωνάζουν στους ληστές, με σκοπό να τους φοβίσουν και να τους σταματήσουν.

Εκείνοι όμως, δεν καταλάβαιναν τίποτα και όταν «σήκωσαν» όσα ήθελαν από το σπίτι, βγήκαν, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο με τρίτο συνεργό που τους περίμενε μερικά μέτρα πιο κάτω και εξαφανίστηκαν. Μάλιστα, στον δρόμο τους από το σπίτι μέχρι το αυτοκίνητο, ένας γείτονας βρέθηκε σε… απόσταση αναπνοής από αυτούς και τους ρώτησε σε έντονο ύφος τι προσπαθούν να κάνουν, ωστόσο εκείνοι τον έβρισαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Μάρτυρας ανέφερε πως είδε τους δυο δράστες, λίγη ώρα πριν τη ληστεία, να αρπάζουν πινακίδα από άλλο αυτοκίνητο και να την βάζουν στο δικό τους.

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά μετά τη ληστεία κι έχει αναλάβει, πλέον, το έργο για τον εντοπισμό των δραστών, προσπαθώντας να αξιοποιήσει και το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.