Παράκληση σήμερα το πρωί στην Παντοβασίλισσα της Ραφήνας που πανηγυρίζει(φωτο-βίντεο)

408

Την 8η Σεπτεμβρίου εορτάζεται το Γενέσιον της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου της επιλεγομένης Παντοβασίλισσας και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα

Σήμερα (Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου) παραμονή της εορτής , στις 09.00π.μ τελέστηκε η Παράκληση από του π. Δημήτριο Μπακόπουλο και πολλοί ήταν οι ευλαβείς προσκυνητές που προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της “των πάντων Βασίλισσας”. Μια εικόνα που είναι ιερό κειμήλιο των εκ Τριγλίας Βιθυνίας προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ραφήνα το έτος 1923.

 

Η εικόνα της Παναγίας Παντοβασίλισσας είναι έργο των πρώτων μεταβυζαντινών χρόνων (14ος-15ος αιών) και κοσμούσε την παλαίφατη Σταυροπηγιακή Μονή Τρίγλιας και μετέπειτα Ενοριακό Ναό (Παντοβασίλισσας) στη Τρίγλια της Βιθυνίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιερά Πανηγύρεως σήμερα (Δευτέρα 7 Σεπ.2020) στις 7:00μ.μ. στον Ι.Ν της Παναγίας Παντοβασίλισσας, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ.Θεοδωρήτου.

Αύριο (Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου) στις 7:00π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Νικολάου, στις 7:00μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός & Ιερά Παράκλησις και στις 10:00μ.μ. Ιερά Αγρυπνία (Κτητορικό Μνημόσυνο).