spot_img
9.7 C
Rafina
Σάββατο, 14 Μαρτίου, 2026
spot_img

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για μείωση φόρων – «Όχι» σε νέο lockdown

 

 

 

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για μείωση φόρων – «Όχι» σε νέο lockdown

Διαβεβαίωσε ότι για το 2022 ισχύει η μηδενική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον 3 ποσοστιαίες μονάδες και η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Εάν υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ο πρωθυπουργός θα προτεραιοποιήσει ποιες επιπλέον παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη διετία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω βελτίωσης των εισοδημάτων των πολιτών τα επόμενα χρόνια μέσω της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Δαυλό και Ναντίν Χαρδαλιά.

«Αισιοδοξούμε ότι θα βρούμε το δημοσιονομικό χώρο για να μειώσουμε ακόμα περισσότερο φόρους από αυτούς που δημόσια έχουμε τοποθετηθεί» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Διαβεβαίωσε ότι για το 2022 ισχύει η μηδενική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον 3 ποσοστιαίες μονάδες και η περαιτέρω μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Πρόσθεσε ότι εάν υπάρξει περαιτέρω δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών θα γίνει συζήτηση με τον πρωθυπουργό και εκείνος θα προτεραιοποιήσει ποιες επιπλέον παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη διετία.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν σχολίασε συγκεκριμένα μέτρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, ανέφερε ωστόσο ότι στη φιλοσοφία και τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης βρίσκεται η βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη.

Δεν είναι επιλογή ένα νέο lockdown στη χώρα

Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι δεν αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης ένα νέο lockdown στη χώρα, καθώς έχει κόστος και για την πραγματική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για τους ανεμβολίαστους, ανέφερε ότι μακριά από διαχωριστικές γραμμές η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας να εμβολιαστεί ωστόσο οφείλει ταυτόχρονα να λάβει μέτρα για την ταχύτερη επιστροφή στην κανονικότητα.

Για το κόστος που έχουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για οποιαδήποτε κυβέρνηση κληθεί να επιβάλει πολύ πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Αποζημιώσεις πυροπλήκτων

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, εντός της ημέρας θα καταβληθούν ποσά πρώτης αρωγής σε επιπλέον 1.214 πυρόπληκτους πολίτες ύψους  6,7 εκατ. ευρώ ενώ την περασμένη εβδομάδα έγιναν πληρωμές σε 528 πολίτες.

Ο κ. Σταϊκούρας πρόσθεσε ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει πληρωμή 10 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.700 με 1.800 μέσα σε λιγότερο από 5 ημέρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Προειδοποίησε ότι στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει έλεγχος και εάν μετά τις αυτοψίες και την αποτίμηση προκύπτουν καταγραφές που δεν είναι σωστές, τότε η πολιτεία οφείλει να ζητήσει ποσά ως αρχεωστήτως καταβληθέντα.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για όλα τα νέα κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ΕΔΩ

Αυτή την εβδομάδα

Παντοβασίλισσα Ραφήνας: Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου

Λαχειοφόρος Αγορά από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Παντοβασίλισσας Ραφήνας...

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

ΝΕΑ

Συνελήφθη αστυνομικός για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας

Στη σύλληψη αστυνομικού που υπηρετεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης...

Η Δημοτική Επιτροπή Ραφήνας – Πικερμίου συνεδριάζει την Τρίτη 17 Μαρτίου

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Ραφήνας –...

Μαραθώνας: Τελετή ανάδειξης πρεσβευτών Μαραθωνίου ιδεώδους

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑΣ...

Οι ΗΠΑ επικηρύσσουν τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ για 10 εκατ. δολάρια

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή εισέρχεται στην 14η ημέρα...

Οβελιστήριο των Φίλων στο Πικέρμι: Κοτομπέικον που δεν ξεχνιέται!

Τρυφερό κοτόπουλο τυλιγμένο με τραγανό μπέικον και ψημένο όπως...

RPN.GR