Παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στις πλατείες λόγω συνωστισμού – Αντιδράσεις και πρόστιμα (Βίντεο)

188

Αστυνομικοί το βράδυ περνούσαν από τις πλατείες και πραγματοποιούσαν συστάσεις στον κόσμο που βρίσκονταν σε αυτές.

Από τη στιγμή που τα καταστήματα εστίασης σε όλη τη χώρα κατεβάζουν ρολά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, το «φαινόμενο» της πλατείας εμφανίστηκε εκ νέου, ωστόσο εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας στην Αττική, κυβέρνηση και ειδικοί αποφάσισαν ότι και αυτό πρέπει να περιοριστεί μέχρις ότου μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, με αστυνομικούς να ζητούν από νεαρά άτομα που καθόντουσαν εκεί, φορώντας μάσκες, να αποχωρήσουν, με τους περισσότερους να υπακούν.

Παρόλα αυτά, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις με κάποιους από εκείνους να δημιουργούν προβλήματα, προσπαθώντας να αποφύγουν το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε. Την ίδια ώρα, από το περιπολικό ακουγόταν το ηχητικό μήνυμα για την προστασία της δημόσιας υγείας και κατά του συνωστισμούς σε πλατείες και δρόμους.

«Ακολουθείτε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία» ακουγόταν από τα μεγάφωνα με την επισήμανση ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ. «Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων μέχρι τις 4 Οκτωβρίου», «Ας κάνουμε υπομονή», αναφέρει μεταξύ των άλλων το μήνυμα το οποίο εκτός από τα ελληνικά ακούγεται στα αγγλικά και τα αραβικά.