spot_img
15 C
Rafina
Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025
spot_img

Παρίσι: Η δολοφόνος είχε λογομαχήσει με τους γονείς της 12χρονης – Είναι θυρωροί σε πολυκατοικία

 

 

 

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το στυγερό έγκλημα της 12χρονης που συγκλονίζει την Γαλλία.

Μια εβδομάδα μετά την δολοφονία της Λόλα, του δωδεκάχρονου κοριτσιού του οποίου το πτώμα εντοπίστηκε σε ένα κιβώτιο εγκαταλειμμένο στην αυλή της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στο Παρίσι και όπου θυρωροί ήταν οι γονείς της, η γαλλική αστυνομία έχει μάλλον καταλήξει ότι η δολοφόνος είναι μια εικοσιτετράχρονη γυναίκα, χωρίς ωστόσο να είναι σαφή τόσο τα κίνητρα όσο και το ψυχολογικό προφίλ της.

Ύποπτη για τη δολοφονία είναι μια γυναίκα από την Αλγερία, η οποία ήλθε πριν από έξι χρόνια στη Γαλλία για να σπουδάσει, της οποίας η αδελφή διαμένει στην ίδια πολυκατοικία όπου διέμενε το θύμα και κατά καιρούς την φιλοξενούσε.

Κάποια γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η δολοφόνος είχε πρόσφατα λογομαχήσει με τους θυρωρούς- γονείς του κοριτσιού και αφήνουν να εννοηθεί πως ίσως πρόκειται για «πράξη εκδίκησης», ενώ άλλα την εμφανίζουν ως «ψυχικά διαταραγμένη», επικαλούμενα μαρτυρίες της αδελφής της, των φίλων της, αλλά και ενδεχομένως των ανακριτών της.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι, με βάση τα όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, η δολοφόνος και το θύμα εμφανίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου να εισέρχονται τις πρώτες απογευματινές ώρες μαζί στο κτίριο της πολυκατοικίας και λίγες ώρες αργότερα να εξέρχεται από το κτίριο μόνη η εικοσιτετράχρονη, κουβαλώντας ένα κιβώτιο εντός του οποίου βρέθηκε το βράδυ το πτώμα του δωδεκάχρονου κοριτσιού.

Οι γονείς του κοριτσιού είχαν καταγγείλει την εξαφάνιση της κόρης τους από το μεσημέρι, όταν διαπίστωσαν πως δεν επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο της.

Μονάδες ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά και αστυνομικούς

Το τραγικό αυτό συμβάν εδώ και μια εβδομάδα συγκλονίζει τη γαλλική κοινή γνώμη, με πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης να επισημαίνουν πως τόσο η δολοφόνος όσο και το θύμα, οι φωτογραφίες των οποίων έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι αυτό που ο Τύπος αποκαλεί «κορίτσια της διπλανής πόρτας».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μονάδες ψυχολογικής στήριξης παρέχουν βοήθεια πρωτίστως στους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες του δωδεκάχρονου κοριτσιού, αλλά και στους αστυνομικούς που από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν την υπόθεση, χωρίς δυστυχώς να καταφέρουν να σώσουν τη ζωή του.

Χθες, Πέμπτη, υπήρξαν «συγκεντρώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας» με τη συμμετοχή στελεχών κομμάτων της Ακροδεξιάς, ενώ οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνάντησε και συλλυπήθηκε την Τρίτη ο Γάλλος προεδρος Εμανουελ Μακρόν, έχουν δηλώσει πως δεν επιθυμούν την πολιτική εκμετάλλευση της δολοφονίας της κόρης τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυτή την εβδομάδα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 21/12/2025

https://youtu.be/S7AFs_PQBaY

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Λευκή Νύχτα Ραφήνας: όταν η πόλη έγινε γιορτή – φωτογραφίες – πολλά βίντεο RPN

Η Ραφήνα έζησε το βράδυ της Παρασκευής μια από...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Το παραμύθι του Μπουμπουνόβι και των χωριών με αυτιά

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια γωνιά του...

ΝΕΑ

Η σιωπή ενός ανθρώπου που ξέρει

Ο άνθρωπος που κάποτε διάβαζε τα gallop πριν ακόμα...

Παραμονή Χριστουγέννων στη Ραφήνα: Ζωντανή μουσική και γιορτινό μενού στο Άσπρο Γίδι

Παραμονή Χριστουγέννων και η Ραφήνα δεν… κοιμάται. Στην καρδιά...

Μάτι: Μουσικό ρεβεγιόν στο Άρτιον την Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων

Τήν Τετάρτη 24/12, Παραμονή Χριστουγέννων ένα μουσικό ρεβεγιόν στο...

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20/12 – rpn

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ημέρας για όλα τα ζώδια ...

RPN.GR