spot_img
24.8 C
Rafina
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
spot_img

Παρών ο Δήμαρχος Β.Μπουρνούς στη συνάντηση της ΠΕΔΑ με τον Αλέξη Τσίπρα για ενεργειακή κρίση και τέλος ταφής απορριμμάτων

 

 

 

Στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων με πολιτικούς αρχηγούς, διαπαραταξιακή επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, επικεφαλής και εκπρόσωποι των παρατάξεών της, πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, στη διαπαραταξιακή επιτροπή απαρτιζόταν από την κα. Μαρία Ανδρούτσου (Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου), τον κ. Νίκο Ζενέτο (Δήμαρχος Ιλίου),  τον κ. Γρηγόρη Κατωπόδη (Δήμαρχος Βύρωνα), τον κ. Γιώργο Μαρκόπουλο (Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχο Γαλατσίου), τον κ. Ευάγγελο Μπουρνού (Δήμαρχος Ραφήνας) και τον κ. Ηλία Σταμέλο (Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καισαριανής) παρουσίασαν στον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κώστα Ζαχαριάδη και Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Αττικής και συζήτησαν σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει ένα ενιαίο πλαίσιο δράσης και στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σειρά προβλημάτων που αυξάνουν το λειτουργικό κόστος των ΟΤΑ αλλά και τρόποι αντιμετώπισής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης (Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022) διαπαραταξιακής επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, με επικεφαλής τον Πρ. της ΠΕΔΑ κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που διεξήχθη στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων της ΠΕΔΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς, η επιτροπή, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την έντονη ανησυχία των Δήμων για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αλλά και για το τέλος ταφής των απορριμμάτων (20 ευρώ/tn).
Επισημάνθηκε ότι οι Δήμοι δεν εισπράττουν «ούτε από τις εταιρείες ενέργειας, ούτε από τους δημότες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Και πραγματικά σε λίγο δεν ξέρω αν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε».
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να στηριχτούν όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να βρεθούν πρακτικές λύσεις, όπως η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ώστε ο κάθε Δήμος να παράγει δική του ενέργεια και να μπορεί να «ανακουφίζει» τους άνεργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους πολίτες.
Ήδη ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, σύμφωνα με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Μπουρνούς κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο εξετάζει τις πιο πρόσφορες λύσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων τα οποία θα εξασφαλίσουν δωρεάν παροχή ενέργειας καταρχάς στα δημοτικά κτίρια και τις υπηρεσίες και σε δεύτερο χρόνο θα ανακουφίζει τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Παράλληλα στη συνάντηση, για το τέλος ταφής, προτάθηκε η εφαρμογή του να γίνει σταδιακά σε μια τριετία ώστε να μην μετατοπιστεί άμεσα το κόστος στα νοικοκυριά και να δοθεί η δυνατότητα να προωθηθούν περαιτέρω και να χρηματοδοτηθούν πολιτικές ανακύκλωσης.

Αυτή την εβδομάδα

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

Ραφήνα: Πριν καιρό είχε εκτυλιχθεί πάλι επεισόδιο στο ίδιο βενζινάδικο με τον 52χρονο που τραυμάτισε 2 άτομα

Σοκάρει μαρτυρία για το αιματηρό επεισόδιο στη Ραφήνα: Νέα στοιχεία...

Ορόσημο Ραφήνας: Θέματα και απαντήσεις Λατινικών, Πληροφορικής και Χημείας – Πανελλαδικές 2026

Τα θέματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή (05/06)...

Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα: Καθαρισμός των χώρων γηπέδου Ερυθρού

Με συνέπεια και προσφορά στην τοπική μας κοινωνία! ‍⚽ ​Χθες,...

ΝΕΑ

Από επιτυχία σε θεσμό: Η Ραφήνα υποδέχεται ξανά το FIBA 3×3

Όσοι βρέθηκαν πέρυσι στην Κεντρική Πλατεία Ραφήνας δύσκολα θα...

Ραφήνα: Αλβανός τραυμάτισε με μαχαίρι υπάλληλο και πελάτη βενζινάδικου στην Λ.Φλέμινγκ

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν στη Ραφήνα, όταν επεισόδιο κατέληξε σε...

Φίλοι Εθνικού Πάρκου Σχινιά: Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σήμερα 5/6 Απο τι κινδυνευει το...

RPN.GR